Worden midweek wedstrijden dan toch ons ding?

Handbal Tongeren gaf gisteren helemaal niet thuis waardoor Achilles Bocholt wel heel gemakkelijk de 2 punten mee naar huis kon nemen. De wedstrijd was eigenlijk al na 12 minuten al gespeeld (1-10), uiteindelijk wonnen onze heren met 25-36.

Onze heren startte stevig aan de wedstrijd. Het was Brecht die meteen kon scoren op tegenaanval en zo de score van de avond opende. Al snel werd duidelijk dat onze verdediging er stond, met daarachter als sluitstuk: Clem! In één ruk liepen de heren uit tot een stand van 1-10 na 12 minuten wedstrijd. Handbal Tongeren wist zich geen raad met onze verdediging. De vele technische fouten en balverliezen bij Tongeren zorgde ervoor dat onze jongens naar hartenlust konden blijven scoren. Ook de time out van Tongeren na een kwartier wedstrijd bracht geen oplossing. Bij Bocholt kwam elke speler tot scoren. Martijn legde de ruststand vast met een beauty in de winkelhaak: 8 -20.

Ook in de tweede helft ging Achilles Bocholt verder zoals het geëindigd was in de eerste helft. Thomas kwam Damian vervangen op de hoek en opende de score in de tweede helft. De eerste 4 doelpunten kwamen op naam van een Bocholt-speler. Clem bleef zijn werk in het doel doen, gesteund door een zeer sterke verdediging.  Het was al duidelijk dat de overwinning binnen was waardoor Bart naar hartenlust kon roteren met het oog op de Europese ontmoeting met Wacker Thun. Bijna alle spelers van Bocholt kwamen tot scoren! Na 60 minuten stond er een droge 25-36 op het scorebord.

Deze gemakkelijke overwinning zorgt er voor dat onze heren met goede moed afreizen naar Zwitserland. Ook in Zwitserland zullen de heren het moeten doen zonder Ruben. Hij kwam niet ongeschonden uit de thuiswedstrijd tegen Wacker Thun en zal enkele weken niet beschikbaar zijn. Zaterdag om 17u wordt de terugwedstrijd gespeeld. Deze zal op groot scherm te volgen zijn in het Sportcafé bij Theo. Supporters op post!