Wedstrijdverslag J18 Bocholt - NeLo (24 april 2016)

Op de voorlaatste speeldag in de Limburgse J18-competitie kregen we het bezoek van kampioen Sporting NeLo, tot nu toe ongeslagen dit seizoen. Maar als eerste achtervolger probeerden wij daar vandaag een stokje voor te steken, ondanks dat een van onze sterkhouders niet aanwezig was wegens ziekte.

Het was NeLo die de score mocht openen in deze topwedstrijd. Bocholt scoorde wel nog tegen, maar de bezoekers namen direct de controle over de wedstrijd en na 10 minuten spelen, stond er al een kloof van 4 doelpunten op het scorebord: 3-7. Maar Bocholt wou laten zien dat ze niet voor niets op die tweede plek stonden en op het kwartier was die kloof gehalveerd: 8-10. Tijd voor Sporting om het gaspedaal wat dieper in te duwen. Bocholt bleef zich echter kranig weren wat aan de rust een verschil van 5 doelpunten in het voordeel van de bezoekers opleverde: 13-18.

In de tweede periode bleef het nog even gelijk opgaan, maar toen sloeg NeLo toe. Zij scoorden 4 doelpunten op rij in evenveel minuten en konden halverwege deze tweede helft zelfs nog uitlopen tot een maximale kloof van 11 doelpunten: 19-30. Tijd voor Bocholt om terug wakker te worden en dat lukte. De achterstand werd nog verkleind, maar was al veel te groot om nog aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Ook deze keer waren de bezoekers te sterk voor ons, maar wij kunnen toch met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd die veloren werd met 28-35.​

Een degelijke wedstrijd van onze jongens met een dip in de tweede helft die genadeloos werd afgestraft. Minpuntje was het uitvallen van één van onze spelers door een blessure. Volgende week wacht ons de laatste wedstrijd in de Limburgse competitie om tot slot het weekend daarna de VHV-competitie en zo ook ons seizoen af te sluiten. Maar eerst volgende week thuis tegen Initia Hasselt. De beginworp is op zaterdag 30 april om 20u15. Supporters op post!!

Speelden mee voor Bocholt :​ ​Louis Brenard, Sid Clauwers, Dries Coninckx, Elias Koninkx, Michiel Lamers, Seppe Schrijvers, Ferre Stinissen, Robin Stinissen en Jens Vrolijks.