Wedstrijdverslag HB Sint-Truiden - Dames 1+2

Afgelopen weekend speelden onze Dames een generale repetitie voor het Bekertreffen over enkele weken in en tegen Sint-Truiden. De Beloften moesten winnen om hun kansen op de finale gaaf te houden, voor de A-ploeg was deze wedstrijd van weinig belang.

Beloften HB Sint-Truiden - Bocholt :

Onze beloften​ gingen stevig van start. Na 8 minuten prijkte er al 1-5 op het scorebord. Een voorsprong die wel wat variëerde, maar die niet meer bedreigd werd. Lien zat goed in de wedstrijd en scoorde aan de lopende band. Maar ook de anderen namen hun verantwoordelijkheid en liefst 8 speelsters scoorden minstens 1 keer. Eindstand: 24-29. Hopelijk krijgen we volgende week dezelfde inzet te zien om 18u30 thuis tegen Hasselt.

Scoorden voor Bocholt : Lien 10, Myriam 2, Marleen 2, Jolien 2, Elien 5, Lieke 1, Claudia 1, Nele 6.

A-ploeg HB Sint-Truiden - Bocholt :

Onze Dames konden konden niet onmiddellijk hun stempel doordrukken. Sint-Truiden (zonder Sarina die zwanger is) klampt stevig aan en de score verloopt gelijkopgaand tot 8-8. Pas dan namen de bezoeksters het heft in handen en liep uit tot 9-12. De Haspengouwse dames kwamen terug langszij tot 12-12. Weer bleef het gelijkopgaand tot bij 15-15 (5de minuut in de 2de helft). Dan haalden Leen en Michelle hun shotkracht boven en liep Bocholt weer uit tot 3 doelpunten. Deze keer bleven ze wel bij de les en gaven ze deze voorsprong niet meer uit handen. Na een moeilijke wedstrijd met enkele tumultueuze fases zijn onze Dames verstandig gebleven en wonnen ze met 24-27. Zij zullen hier zonder twijfel veel vertrouwen getankt hebben voor de nakende Bekerwedstrijden (zij spelen in het weekend van 13 en 14 februari in een dubbele confrontatie voor de finale) ook tegen deze ploeg. Volgend weekend spelen zij om 20u15 thuis tegen Hasselt hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie.

Scoorden voor Bocholt : An 1, Sofie 5, Lien 1, Leen 9, Iris 2, Elien 1, Michelle 6, Nele 2.