Visite van zoekende Eburonen

Komende zaterdag krijgen onze Heren het bezoek van Callant Tongeren. De Eburonen kennen een zwaar seizoen. Het vertrek van Qerimi, Bolaers en uiteindelijk De Beule wegen te zwaar door en de blessures van De Kuyper en Glesner strooiden extra roet in het eten. Aan een dergelijk verzwakte kern kon ook een trainerswissel (Canton uit, Tomanovic in) niets veranderen. Gevolg is dat voor het eerst in meer dan een decennium, Tongeren niet mee lijkt te doen voor de prijzen: het werd onlangs na verlengingen in de Beker uitgeschakeld door Visé, deelname aan Final 4 van de BeNe-League is ook al maanden uitgesloten en er is slechts een waterkansje dat ze nog 5 punten extra dan NeLo pakken om zich zo ten koste van onze buren te plaatsen voor de Belgische play-offs. 

Net voor nieuwjaar lieten ze kansen liggen om die kloof te verkleinen door thuisverlies tegen rode lantaarn Quintus en het toen even hoog geplaatste Hurry Up (dat door een sterke reeks resultaten nu al 4 punten voor ligt op NeLo) en maakten dat maar deels goed door onverwachte winst tegen Lions in het eerste duel na de winterstop. Tegen Visé, Bevo en Hasselt werd vervolgens zwaar verloren dus de hoop was van korte duur. Toch klampen de Eburonen zich vast aan een strohalm en punten tegen Bocholt zouden er nog een ongemeen spannende strijd om de Belgische play-offs van kunnen maken.

Bocholt weze dus gewaarschuwd, een oude Belg in het nauw maakt rare sprongen. Als bijvoorbeeld Meijer, Strauven en international Devisch een topdag hebben en Rudi Schenk zijn doel betonneert zoals dat met momenten gebeurt, zal Bocholt geen gemakkelijke dag hebben. Aangezien wij ons finaleticket al beet hebben en de play-offs ook, rest ons enkel nog de strijd om het leiderschap, eentje die we ook willen winnen! Supporters zaterdag dus op post in de Damburg, Forza Bocholt!