Visé neemt voorsprong

Finalewedstrijd 1 Visé – Bocholt :

Onze heren speelden de eerste finalewedstrijd in en tegen Visé. Eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat Visé gisteren de betere ploeg was. Verdedigend was Visé scherper, Bocholt miste te veel open kansen. De heren van Achilles Bocholt zullen dus donderdag hun beste spel moeten laten zien om de “belle” uit de brand te slepen.

Visé kwam het best uit de startblokken. Bocholt miste al onmiddellijk een open kans en Carvalhais en Rola bezorgden Visé de 2-0 voorsprong. Evert was diegene die het eerst mocht scoren langs Vlaamse zijde. Na 6 minuten keek Visé tegen een eerste tijdstraf aan.  Na 7 minuten hingen de bordjes terug gelijk via Serge (4-4). Visé kon terug uitlopen nadat Bocholt aanvallend niet scherp genoeg was, 9-6 na 15 minuten. Aansluitend kon Bocholt wel één 7-meter verzilveren. In totaal miste Bocholt maar liefst 3 7-meters, Visé daarentegen scoorde wel 5 maal raak op de 7-meter. Onze heren noteerden teveel nul-shots. Even leken we terug in de wedstrijd te komen. Damian en Serge verkleinden de achterstand terug tot 2 doelpunten: 12-10. Flajs en Wout wisten beiden nog te scoren vooraleer Wout met een tijdstraf werd bedacht. In de laatste 3 minuten van de eerste helft kon Visé zo terug verder uitlopen tot 16-12, ook de ruststand.

Het moest beter in de tweede helft. Bartosz tekende voor het eerste doelpunt in de tweede helft. Op tegenaanval scoorde Damian de 17-14.  Na bijna 39 minuten wedstrijd was het Evert die ons terug tot op één doelpunt bracht: 19-18. Bartosz werd vanaf dit moment ook terug bedacht met mandekking. Bocholt kreeg opnieuw een strafworp. Het shot van Martijn ging echter via de deklat niet in het doel, het bleef zo 21-19. Visé wist in de volgende minuten wel te scoren, terwijl onze jongens te veel kansen misten. Toch was het opnieuw Evert die Bocholt bijna terug langs zij bracht: 23-22. Bocholt kon opnieuw gelijk komen maar miste een tegenaanval. Vervolgens werd er om en om gescoord, afwerkers van diens waren Vancosen, Rola en Carvalhais en 3 maal Roel langs Bocholter zijde. De laatste tijdstraf was voor Evert met nog minder dan 3 minuten op de klok. Bocholt was vandaag niet goed genoeg om van een sterk Visé te winnen. Het was Vancosen die 10 seconden voor tijd de einduitslag vastlegde: 29-26.

Kort samengevat: Bocholt is komende donderdag zeker niet aan het feest. De kopjes moeten leeggemaakt worden om alles op alles te zetten om de “belle” uit de brand te slepen!

Supporters, onze heren hebben jullie steun nodig. Kom dus zeker allemaal massaal afgezakt in het groen om hen te steunen, net zoals jullie gisteren al deden in Visé.