Verslag VHV J18 in Bocholt (8 mei 2016)

Voor de laatste opdracht van dit seizoen mochten onze jongens op zondag aan de bak in de VHV-competitie. Gelukkig was het in onze eigen Damburg te doen waar we gastheer mochten spelen tegen Hasselt (vorige week nog onze laatste tegenstander in de Limburgse competitie) en Brasschaat. Hasselt moest het stellen met 6 spelers en zonder vaste keeper, Brasschaat had 1 wisselmogelijkheid, wij 2 (waaronder 1 keeper). Als wij alles zouden winnen, konden we nog een plaatsje opschuiven in het klassement, maar dat beloofde niet evident te worden.

De eerste wedstrijd was tegen Hasselt. Ook vandaag waren deze ploegen zeer aan elkaar gewaagd en bleef het lang gelijkopgaand. Pas halverwege werd een eerste kloofje geslagen door de thuisploeg (6-4), maar Hasselt antwoordde gevat met 4 doelpunten op rij. Ondanks dat zij de hele wedstrijd met 1 man minder hebben gespeeld, speelden zij dit slim uit en dienden zij ons de eerste nederlaag van de dag toe: 9-12.

De tweede wedstrijd was Brasschaat aan de beurt. Bocholt had iets goed te maken na de makke vertoning in de eerste wedstrijd en grepen de Antwerpenaren direct bij de keel: 6-1 na 5 minuten. Bocholt bouwde hun voorsprong nog iets verder uit en via 10-4 (10') en 12-6 (15') leek de wedstrijd goed onder controle te hebben. Even leek het nog mis te gaan toen de bezoekers terug kwamen tot op 2 doelpunten, maar de thuisploeg stelde nog orde op zaken en gingen met de overwinning lopen: 15-11.

De derde wedstrijd was terug tegen Hasselt. Er werd deze keer besloten om 5 tegen 5 te spelen en dat leek ons beter af te gaan dan in ons eerste duel van de dag. De beginfase was wederom gelijkopgaand, maar deze keer waren het de hoofdstedelingen die net voor halverwege deze wedstrijd een eerste kloofje konden slaan. De thuisploeg probeerde nog aan te klampen, maar het was Hasselt die karakter toonde en wederom verder uitliep en de wedstrijd al op 5 minuten van affluiten besliste: 9-15. De laatste 5 minuten werd deze kloof niet groter, maar lukte het onze jongens amper om de kloof te verkleinen. Resultaat: de tweede nederlaag van de dag: 12-17.

De laatste 20 minuten van dit seizoen was Brasschaat wederom de tegenstander. Ook nu werd al direct een kloofje uitgebouwd door de thuisploeg: 4-1. Brasschaat konn nog aansluiten tot 4-3 halverwege, maar moest toen toezien hoe wij de wedstrijd definitief naar ons toe trokken: 10-4 met nog 4 minuten te spelen. Beide ploegen scoorden nog beurtelings tot aan het eindsignaal wat het eindresultaat van 13-7 opleverde.

Met een 4 op 8 sluiten wij deze VHV-campagne af op een 5de plaats uit 9 ploegen. Dit is na de 2de plaats uit de Limburgse competite een relatief goed resultaat voor onze beperkte kern die we dit seizoen gehad hebben. Voor sommige jongens was dit ook de laatste officiële wedstrijd bij de J18, zij schuiven door naar een hogere reeks. Bij deze dan ook een dankwoord voor de inzet van alle spelers, de trainersstaf, begeleiding en de ouders/chauffeurs die dit seizoen in de mate van het mogelijke tot een goed einde brachten.

Speelden mee voor Bocholt : Louis Brenard, Dries Coninckx, Elias Koninkx, Michiel Lamers, Seppe Schrijvers, Ferre Stinissen, Robin Stinissen, Teun Bobbink en Jorn Ceyssens.

De kern van de J18 voor dit seizoen : Louis Brenard, Sid Clauwers, Dries Coninckx, Geert Kerpershoek, Elias Koninkx, Michiel Lamers, Wout Moors, Seppe Schrijvers, Ferre Stinissen, Robin Stinissen, Jens Vrolijks (eigenlijke spelers J18), Teun Bobbink, Jorn Ceyssens, Ruben Evens, Siebe Leeters, Tom Moors, Robby Oris, Jordy Sledz, Giel Theuwissen, Daan Verbakel (spelers van de J16 die meegedaan hebben), Hub Maes (T1), John Schrooten (T2), Thei Lamers en Jan-Wolter Bobbink (tafelofficials).