Verliezen maar toch doorstoten naar de volgende ronde...

Achilles Bocholt moesten een voorsprong van 4 doelpunten verdedigen in Wenen. Het liefst door zelf de partij te winnen. Westwien bleek gisteren echter te sterk voor Bocholt, maar doordat zij maar met 3 doelpunten verschil van ons wonnen, stoten wij door naar 2de ronde. Het Zwitserse Wacker Thun is onze volgende tegenstander.

Westwien mocht de wedstrijd in aanval beginnen. Het eerste doelpunt kwam echter op naam van Wout. Jelinek kon echter al snel tegenscoren. Van dan af was het steeds stuivertje wisselen waarbij Westwien telkens eerst op voorsprong kwam. Voor Bocholt scoorden Serge, Quinten, Brecht en Joren als pivot. Totdat Brecht zijn tegenaanval mistte en Westwien een eerste keer 2 doelpunten kon uitlopen. Er stonden ondertussen 18 minuten op de klok en een stand van 9 – 7. Joren en Martijn hingen de bordjes echter terug gelijk. Samuel Kofler bracht Westwien echter terug op voorsprong in 2x. Er volgde ook een eerste bestraffing voor Quinten. De daarbij behorende strafworp voor Westwien werd door Pratschner hoog over gegooid. Brecht bracht de stand terug gelijk, maar Jelinek zou het ons vandaag zeker moeilijk maken en scoorde de 11 – 10. Na balverlies bij Bocholt kon opnieuw Samuel Kofler op tegenaanval scoren en zo ook de ruststand vastleggen: 12 – 10.

Westwien kwam het best uit de kleedkamer en Schuster scoorde het eerste doelpunt in de tweede helft. Bocholt (in overtal na 2 minuten voor Mittendorfer) kon het verschil terugbrengen tot 1 doelpunt door goals van Quinten en Thomas. De Bocholter verdediging was niet goed bijde les waardoor Jelinek in de rebound het verschil terug op 2 bracht. Serge had pech zijn afwerking waardoor Schuster het verschil op 3 bracht. Martijn zette dan de eerste strafworp voor Bocholt wel om en kon zo milderen tot 15 – 13.  Vervolgens scoorden Westwien en Bocholt om en om tot een redding van Clem. Thomas scoorde de aansluitingstreffer.  In overtal (2 min Quinten?) kon Westwien terug uitlopen tot 17 – 15. Met nog een kwartier op de klok beloofde het nog een spannend einde te worden. Martijn, met een 7-meter en Clem (in het lege doel !) hingen de bordjes terug gelijk: 17 – 17. Er was nog niets beslist. Quinten bracht ons nog één keer terug op voorsprong. Fusch en Ranftl (7-meter) dachten hier anders over. Het was opnieuw Quinten die ons op gelijke hoogte bracht. Met nog 10 minuten op de klok werd Wout bedacht met een tijdstraf?! De 7-meter van Ranftl werd dan gestopt door Bjorn die Clem was komen vervangen in het doel. Na een time out van Bart was het Fusch die Westwien terug op voorsprong bracht. Ondanks de tijdstraf voor Ruben hing Brecht de bordjes terug in evenwicht: 20 – 20. Helgason en Jelinek gaven Westwien echter terug hoop en brachten hun ploeg op 3 doelpunten voorsprong: 23 – 20 en nog minder dan 4 minuten te spelen. Brecht bracht ons terug tot 2 doelpunten, maar werd snel teniet gedaan door een 7-meter van Westwien. Door een technische fout bij Westwien kon Evert profiteren en scoren in het lege doel. Amper één minuut later zou blijken hoe belangrijk dit doelpunt was (24 – 22). Helgason kon nog één scoren en legde zo de eindstand vast op 25 – 22. Achilles Bocholt verloor welliswaar maar kon zich toch plaatsen voor de volgende ronde! Intense vreugde bij Bocholt en grote ontgoocheling aan de overzijde! Wat één doelpunt kan betekenen?!

Het Zwitserse Wacker Thun is dus de volgende halte. Deze wedstrijden worden afgewerkt op 5 oktober (thuis) en 12 oktober (uit). Maar eerst volgt nog de midweek wedstrijd tegen OCI Lions. Deze wordt gespeeld op dinsdag 10 september om 20u00. Supporters op post!

5’: 3-3                       35’: 14-12

10’: 5-5                       40’: 16-14

15’: 7-9                       45’: 17-18

20’: 9-8                       50’: 19-18

25’: 10-10                   55’: 22-20

30’: 12-10                   60’: 25-22

Bocholt: Leroy (1), Alberts, Gijbels, Wertelaers (4), Winters (1), Kooijman (1), Cremers, Spooren (3), Valkenborgh, Lamers J. (2) , Driesen (2), Roelants, Colman (5) en Meijer (3/2).

Westwien: Uvodic, Kaiper, Seitz , Führer, Helgason (7), Kofler E., Meleschnig, Schiffleitner, Forsthuber, Jelinek (6), Pratschner (1/1), Mittendorfer, Schuster (3), Ranfil (4), Fuchs (2) en Kofler S (2).