Probleemloze zege voor Bocholt

Na de slechte midweekwedstrijd tegen de Lions heeft Bocholt de puntjes op de i gezet. Bocholt was duidelijk gefocust op deze wedstrijd tegen Merksem. Afgelopen woensdag had Merksem nog nipt verloren tegen de Lions. Beter gewaarschuwd kon Bocholt dus niet zijn.

Na 4 minuten nam Luc Vercauteren -de nieuwe coach van Merksem- al zijn eerste time-out. Op het einde van de eerste helft was er al een verschil, maar nog niet afgetekend: ruststand 20-14. In de beginfase van de 2de helft scoorde Bocholt 6 keer op rij en was de wedstrijd definitief beslist. Eindstand: 39-22.

Na vier minuten leidde Bocholt al met 4-0. Via Simon Van Den Bergh en Wouter Sas vocht Merksem nog even terug: 4-2. Bartosz Kedziora was opnieuw meester in de assists en Bocholt kon langzaam zijn voorsprong vergroten. Met doelpunten van Lazar Popov en Robin Boomhouwer bleef Merksem nog even in de buurt van Bocholt: 12-9 in de 18de minuut. Toen Bocholt zelfs in ondertal twee doelpunten verder uitliep en bovendien ook nog Dennis Thijs gekwetst uitviel, werd het voor Merksem heel moeilijk. Het Bocholter tempo bleef hoog liggen: ruststand 20-14.

In het begin van de 2de helft had Merksem, na enkele slordigheden van Bocholt, de kans om de kloof te verkleinen, maar het slaagde hier niet in. Bocholt daarentegen profiteerde wel van balverlies. De tegenaanvallen volgden elkaar vlot op. Brecht Wertelaers -in deze wedstrijd goed voor 8 doelpunten- scoorde naar hartenlust: 27-15 na 8 minuten. Doelman Bjorn Alberts werd na de rust vervangen door Stef Gijbels. Stef neutraliseerde enkele open doelkansen en dreef Merksem zo tot wanhoop. Bocholt wisselde zijn spelers vlot door en in de slotminuten kon Brecht Lamers nog 3 keer scoren. Eindstand 39-22.

Bocholt heeft een vlotte overwinning behaald tegen Merksem. Merksem blijft samen met Quintus op de laatste plaats in de algemene rangschikking en Bocholt klimt naar de 4de plaats, 1 punt achter Initia Hasselt. Volgende week zaterdag maakt Bocholt de zware verplaatsing naar dit Hasselt. Supporters op post!