Ook thuis wint Achilles Bocholt van OCI Lions

Nadat we eerder deze week makkelijk konden winnen van Visé moesten we nu het nr. 2 uit de stand partij geven. Deze makkelijke overwinning zou echter geen garantie geven op succes op zondagmiddag. Echter na 60 minuten stonden er duidelijke cijfers op het scorebord: 30-22! Zo loopt Achilles Bocholt nu 5 punten uit op OCI Lions en 6 op Visé. Maar de prijzen worden echter pas in maart uitgereikt.

Achilles Bocholt begon twijfelend aan de wedstrijd ondanks dat Damian de score mocht openen. Baart kon als eerste tegenscoren waarna we opnieuw een doelpunt kregen van Damian. Vervolgens stopte Clem tot 2x toe een doelpoging van de Lions. Weer zou Clem een sterke wedstrijd gaan keepen, zo bleek later. De eerste strafworp van deze middag werd gemist waardoor Strauven de bordjes terug gelijk kon hangen. Tot en met de 10de minuut werd er om en om gescoord, met onder andere doelpunten van Quinten, Serge en Damian. Jasper Adams zorgde voor een eerste kloofje: 5-7. De time-out die Bart nam bij een stand van 6-9 bracht niet meteen soelaas, het eerste doelpunt erna was immers voor Strauven: 6-10. Damian kon meteen daarna milderen vanuit een scherpe hoek.  Na een stop van Clem op een tegenaanval van Janssen was het Damian die vanaf de strafworplijn het verschil terug herleidde tot 3 doelpunten (8-11). Diezelfde Damian bracht ons terug tot 1 doelpunt nadat ook Roel tot scoren kwam. We kregen nog één doelpunt van Jasper Adams en dan was het enkel Bocholt dat nog tot scoren kwam. We zagen een doelpunt van Ruben en een hattrick van Brecht. Ruststand : 14-12.

Clem startte uitstekend aan de 2de helft door meteen een strafworp van Steins te stoppen. Ruben en Roel (winkelhaak) vergrootte de voorsprong. Opnieuw noteerden we een redding van Clem, deze keer stopte ook hij de strafworp van Strauven. Janssen, met een lobje, en Baart zorgden voor de aansluitingstreffers. Ook Quinten en Serge bleven goed bij shot, echter Jasper Adams bleef ook scoren voor OCI Lions. Na 45 minuten was er een verschil van 3 doelpunten, Quinten tekende voor de 20-17. Schmeitz kan nog 2x milderen, maar Jordi, Serge en Damian (de laatste 2 op tegenaanval) zorgden voor een kloof van 5 doelpunten: 24-19 en nog 11 minuten op de klok. Tijd voor een time-out aan de zijde van OCI Lions. Vervolgens kon Brecht scoren met een onderhandse en Serge opnieuw op tegenaanval: 26-20. Ook Damian, weggestuurd door Clem, en Jordi, weggestuurd door Wout, scoorden op tegenaanval: 28-20 en nog iets minder dan 4’ op de klok. Clem kreeg zijn verdiende applauswissel. Van Straeten en Kleijkers konden nog scoren voor OCI Lions. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was echter voor Quinten. Eindstand: 30-22!

Volgende week zaterdag hebben onze heren nog iets recht te zetten tegen Herpertz Bevo (heenwedstrijd: 19-22). Dus kunnen ze de steun van onze talrijke supporters goed gebruiken. De wedstrijd start al om 19u00 in Panningen. Forza Bogget!