Ook Europees blijft Achilles Bocholt winnen.

Het was vooraf al duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De eerste helft verliep gelijkopgaand. In de tweede helft leken we nog even een grotere voorsprong te kunnen uitbouwen maar de spelers van Wacker Thun vochten zich terug in de wedstrijd. De supporters kregen een aangenaam kijkstuk voorgeschoteld met als uiteindelijke winnaar: Achilles Bocholt.

Het eerste doelpunt noteerden we gisteren op naam van Quinten. Holm kon al snel tegenscoren. Vroeg in de eerste helft volgde al een tijdstraft voor Lanz waar Bocholt niet echt kon van profiteren. Serge, Damian en Ruben wisten wel te scoren maar aan de overzijde deden ook Suter en Wyttenbach hetzelfde. Na een knappe redding van Clem volgen er opnieuw kort na elkaar 2 tijdstraffen voor Wacker Thun. Dmaian zette de daarbij behorende strafworp om en bracht zo de stand op 5-3. Lanz en Suter zorgden er echter voor dat de bordjes terug gelijk hingen. Ruben bracht ons eerst nog terug op voorsprong maar Dähler in de rebound zorgde voor een eerste voorsprong van Wacker Thun. Na een redding van Clem was het Quinten, met een streep, die ons terug op voorsprong bracht. Ruben en Brecht (op tegenaanval) vergrootte deze voorsprong en ook Evert kwam tot scoren. In overtal kon Wyttenbach terug milderen vanaf de strafworplijn: 11-10. Na een time-out van Bart waren het Serge en Evert (leeg doel) die ons terug een voorsprong bezorgden van 3 doelpunten. Even leek het er op dat onze spelers deze voorsprong konden vasthouden tot aan de rust, maar dat was zonder Delhees gerekend. Suter was diegene die de ruststand vastlegde op 18-17 nadat de strafworp van Wyttenbach op de lat belandde.

Damian scoorde het eerst in de tweede helft. Na 34 minuten hingen de bordjes echter terug gelijk: 19-19. Dan was het Serge die zijn ploeg terug op sleeptouw nam. Eerst zelf met 2 doelpunten dan gevolgd door assists voor Damian en Brecht: 23-21. Holm en vooral Dähler bleven de verdediging pijn doen. Na bijna 40 minuten wedstrijd was het Serge die vanaf 40 meter in het lege doel kon scoren, gevolgd door een tegenaanval van Brecht. De trein leek vertrokken want ook Evert en Serge bleven nadien nog scoren. De time out van Wacker Thun kon dit niet verhinderen. Wacker Thun gaf echter niet op bij een stand van 29^-24. Via opnieuw een strafworp van Wyttenbach kwamen ze terug tot 30-28. Doordat we toen te veel nulshots afleverden konden we de voorsprong niet meer vergroten. Het was Friedli die de eindstand vastlegde op 34-33.

Achilles Bocholt wint dus, maar moet met een zeer kleine voorsprong afreizen naar Wacker Thun. Eerst moet echter ook nog de competitiewedstrijd afgewerkt worden in Tongeren op donderdag 10 oktober om 20u15. Onze heren spelen daarna op zaterdag 12 oktober om 17u00 in Zwitserland. De wedstrijd zal live te volgen zijn op groot scherm in het Sportcafé. Supporters op post!