Naar het hol van de leeuw

Dit weekend staat hét topduel uit deze BENE-League op het programma. De wedstrijd tussen Bocholt en Lions zet niet alleen de nummers 1 en 2 uit de rangschikking tegenover elkaar. Het is ook de strijd tussen de twee landskampioenen, de twee Bekerwinnaars en de finalisten van vorig jaar. We verwachten ons dan ook aan een portie tophandbal. Zowel Bocholt als Lions speelden trouwens in de EHF-Cup, waar ze beiden strandden in de tweede ronde. 

De Nederlanders kenden heel wat personeelsverloop. Eerst en vooral was er natuurlijk onze Evert Kooijman die vertrok, het wordt dan ook een speciale wedstrijd voor hem. Doelman van Leeuwen en Jerry vertrokken naar NeLo en ook Baart zocht andere oorden op, als prof-speler. Aan de rechterzijde werd de spoeling dun, met Heijnen die met zijn tweede kruisbandletsel in 1 jaar tijd opnieuw in de tribune moest toekijken. Vervangers waren er echter genoeg, zoals Nunu Rebelo, Feldmann, Janssen en Bergen en de terugkeer van Adams naar zijn oude stal. De resultaten zijn er dus opnieuw, ook omdat bv. Ramos, Hoiting, Jansen, Steins en de nu helemaal ontbolsterde Stavast er nog rondlopen. 

Dat voorkwam echter niet dat er een puntje tegen Bevo - de 'verrassing' van deze editie van de BENE-League - werd verloren en later, na al een zwaarbevochten zege tegen Visé, een onvermijdelijk verlies kwam tegen Hasselt vorig weekend. Wat Lions ook meteen de leidersplaats kostte.

De Zuid-Limburgers zullen dus met enige motivatie het veld op komen, maar dat is bij Bocholt niet anders. Het is een nieuwe test, wedstrijden waar onze jongens reikhalzend naar uitkijken. Er staat trouwens niet alleen de leidersplaats op het spel, maar ook in de rangschikking ten opzichte van de dichte achtervolgers zijn er zaken te doen. Door Europese verplichtingen heeft Visé zijn tiende wedstrijd al gespeeld en de kloof - nu twee punten - met de Luikenaars op de derde plaats kan verdubbeld worden. Zij kunnen op plek 3 ook het gezelschap krijgen van ofwel Hasselt ofwel Bevo, want die strijden om het alleenrecht van de 4e plaats. Oud-Hasseltspeler Smeets ontvangt in Panningen de troepen van Korneel Douven, die de Initia-trein na een moeizame start  duidelijk op de rails heeft gekregen. Bij winst pakt Bocholt ook marge op minstens een van beide ploegen.

Maar tellen doen we beter pas na de wedstrijd! Eerst Lions partij geven. OPGELET: zij spelen terug in hun oude 'hol van de leeuw', de stadssporthal van Sittard, en niet meer in het minder sfeervolle Fitland. De match start ook om 19u! Supporters op post, Forza Bocholt!