Midweek wedstrijden zijn normaal gezien niet ons ding...

Door ons Europees verhaal moesten we midweek gaan spelen in Sittard. In Wenen konden we nog een beroep doen op Evert, gisteren kon ook hij niet spelen (enkel), net als Jordi die de competitiestart mist. In het begin van de wedstrijd was het nog stuivertje wisselen, in de laatste 5 minuten van de eerste helft konden onze heren echter een eerste kloofje slaan. Na de rust werd de voorsprong alleen nog maar vergroot. Achilles Bocholt won oververdiend met 26 – 35!

Het was Joris Baart die de score gisterenavond mocht openen. Bij OCI Lions waren het vooral Baart en Jasper Adams die scoorden in de beginfase. Voor Bocholt scoorden onder meer Wout, Brecht (tegenaanval) en Joren als gelegenheidspivot. Wanneer Clem dan een open kans stopt is het Wout die ons op voorsprong brengt. Dit was echter zonder Baart en Heijnen gerekend. J. Adams en Ramos konden de voorsprong zelfs nog vergroten tot 3 doelpunten.  Aan onze zijde zorgden Damian en Martijn ervoor dat we in het spoor bleven van OCI Lions. Na een kwartier spelen stond het 7-6. Drie doelpunten op rij aan Bocholter zijde  zorgden terug voor een voorsprong voor onze heren. Damian, vanaf de strafworplijn, zorgde voor de 8-9. Tijd voor de coach van OCI Lions om een time out te nemen. Toen werd er terug om en om gescoord en met nog 4 minuten op de klok en een stand van 11-11, was het nu de beurt aan Bart om een time out te nemen. Serge en Roel (op tegenaanval) zorgden voor een eerste kloofje. In overtal (2 minuten J. Adams) kon Joren het verschil naar 3 doelpunten brengen. Opnieuw Baart wist te milderen, maar dit was zonder Wout gerekend die de ruststand vastlegde: 12-15.

Het was diezelfde Wout die de score mocht openen in de tweede helft. Het zag er toen even somber uit voor Bocholt, Ruben moest geblesseerd het terrein verlaten en Joren werd bedacht met een tijdstraf. Baart kon terug milderen maar het was Wout die het verschil terug naar 4 bracht. Bocholt profiteerde dan optimaal van de tijdstraf van J. Adams, eerst Damian (strafworp) en vervolgens Clem die kon scoren in het lege doel. Na 34 minuten wedstrijd stond er al een verschil van 6 op het scorebord: 13-19. Steins en J. Adams prikken nog even tegen maar Damian bleef koelbloedig in het nemen van de strafworpen: 15 – 20.

Een redding van Clem zorgde ervoor dat Serge kon scoren op tegenaanval. Ramos en Roel deden er allebei nog een doelpunt bij. Vervolgens stopte Clem opnieuw een bal met een enorme reflex! Ramos en Baart zijn dan nog de enige die de Bocholter verdediging konden pijn doen. Na 45 minuten was het Brecht die in de rebound scoorde: 18 – 24. We kregen dan opnieuw een time out van de coach van OCI Lions. In de 3 minuten die volgde, kreeg Heijnen een domme tijdstraf, konden Damian, Quinten (leeg doel) en Serge (tegenaanval) scoren. Bij een stand van 19 – 27 kregen we opnieuw een time out voor OCI Lions. Bocholt speelde slim en werkte de kansen af. Een redding van Clem zorgde ervoor dat Damian met een lobje zelfs het verschil op 10 doelpunten kon brengen: 23 – 33 en nog 5 minuten te spelen. De wedstrijd was al even beslist maar het was uiteindelijk diezelfde Damian die de einstand vastlegde: 26 – 35. Niet slecht voor een midweekwedstrijd van Achilles Bocholt!

Veel rust krijgen onze jongens niet, zaterdag komt Herpertz Bevo op bezoek. Zij verloren op de eerste speeldag kansloos van OCI Lions en moesten ook afgelopen zaterdag de meerdere erkennen in Sporting Pelt. Bevo op zoek naar de eerste punten en Achilles Bocholt die wil bevestigen voor het thuispubliek. We verwachten een spannende wedstrijd, supporters op post! Forza Bogget!

5’: 2-3                       35’: 14-19

10’: 5-4                       40’: 16-21

15’: 7-6                       45’: 18-24

20’: 8-9                       50’: 21-28

25’: 10-11                   55’: 23-33

30’: 12-15                   60’: 26-35

Bocholt: Leroy (1), Alberts, Gijbels, Wertelaers (6), Lamers M., Winters (7), Koninkx, Spooren (4), Valkenborgh (2), Lamers J. (3) , Driesen, Roelants (1), Colman (2), Daubies, Kedziora (8/5) en Meijer (1).

OCI Lions: Hoiting, Kusters, Schmeits, van Straaten (1), Heijnen (1), Janssen, Steins (3/1), Baart (8), R. Adams, Strauven, J. Adams (7), Ramos (6/2) en Versteegden