J16 openden het jaar thuis tegen Overpelt

Op zaterdag 11 januari speelden de J16 hun eerste competitiewedstrijd van 2020 thuis tegen Overpelt. In het begin van de week kregen we te horen dat Wout werd opgenomen in het ziekenhuis met een blindedarmontsteking waaraan hij ondertussen al met succes geopereerd is. Wij wensen hem dan ook veel beterschap en een spoedig herstel toe.

De thuisploeg startte moeizaam: de eerste score werd pas genoteerd na 2 minuten, mede dankzij een stugge Peltse 6-0-dekking waardoor de ruimtes ook goed klein bleven. Ondanks dat er toch nog af en toe de ruimte op 9m of op hoek werd gevonden, lukte scoren echter niet. Dankzij een sterk keepende bezoekende doelman stond er na 10 minuten toch 7-5 op het scorebord. Meerdere tegenaanvallen zorgden ervoor dat we richting kleedkamers trokken bij 13-7.

In de tweede helft gingen wij agressiever verdedigen: met een hoge 3-3 konden we de tegenstander hoog opvangen en met snelle druk resulteerde dit in 8 doelpunten binnen de 10 minuten. Hierdoor kreeg Max ook zijn speelminuten waarvoor hij met 2 doelpunten op rij bedankte. De eindstand werd mede hierdoor op 30-15 gebracht.

Volgende week op 18 januari spelen we in de namiddag voor de VHV-competitie. Dan komen de nummer 3 en 7 op bezoek in De Damburg. De eerste wedstrijd begint om 14u. Supporters op post!