Heren zetten opmars verder

Verslag BENE-League
Olse Merksem - Ach. Bocholt: 20-36

Bocholt vlot voorbij Merksem

Ook bij Merksem kon Bocholt zijn zegereeks verderzetten. De Antwerpenaren lieten echter hun goede vorm ook niet onbenut en bij 11-14 aan de rust was de wedstrijd verre van gespeeld. Maar na 40 minuten handballen in de Rode Loop was het vat af bij de thuisploeg en snelde Bocholt opnieuw naar grote cijfers: 20-36 winst. Door het verlies van Hasselt en Tongeren kruipt Bocholt -nog altijd 4e- wel opnieuw dichterbij de gouwgenoten; Lions neemt de leiding weer over. Volgend weekend speelt de top 4 onderling; onze Heren krijgen zaterdag Hasselt op bezoek. Maar eerst krijgt Bocholt dinsdag een zware uitdaging bij Tongeren in de kwartfinale van de Belgische Beker. Supporters alvast op post, Forza Bocholt!

Merksem nam in eigen hal het eerste doelpunt voor zijn rekening: 1-0 via Bazoer. Via een hattrick van Serge Spooren nam Bocholt de leiding (die het nooit meer af moest geven) en verzekerde die via Bartosz Kedziora en Nejc Zmavc en puik werk in doel van Bjorn Alberts. Maar onder impuls van een sterke Bazoer kwam Merksem terug op gelijke hoogte: 6-6. Time-out van coach Lenders, die zijn manschappen wakker schudde en die reageerden door uit te lopen tot 6-10. De opbouwrij bleef scoren maar de Anterpenaren waren niet van plan veel te lossen; ze profiteerden optimaal van een tijdstraf om van 8-13 terug te komen tot 11-13, via Boomhouwer en van den Hoed. Brecht Wertelaers sloot de debatten van de eerste helft met een onderhandse worp: 11-14.

In de eerste tien minuten van de tweede helft -waarbij het tempo een beetje gebroken werd door 3 tijdstraffen- deed Merksem nog aardig mee; Bocholt diepte de stand wel iets verder uit tot 14-19. Maar plots was het vat af bij de thuisploeg en Bocholt rook zijn kans: Miha Pucnik en Wout Winters scoorden beiden tweemaal en plots was het 15-23. Bocholt trok zijn registers open en via de tegenaanval -met onder andere een hattrick van Roel Valkenborgh- ging het totaal weer boven de 30 doelpunten (16-31) en inderdaad: Merksem maakte niet veel meer klaar. Dennis Thijs zorgde in de laatste vijf minuten dat Merksem toch nog aan 20 doelpunten kwam, terwijl bij Bocholt de lefties Andreas Kittel en Elias Koninkx het Bocholter aantal nog aandikten; die laatste legde -ook met een onderhandse worp- de eindstand vast: 20-36.

Al bij al een gemakkelijke overwinning voor Bocholt, dat zijn 4e plaats veilig stelt. Het was nodig, want achtervolgers Sasja en Visé wonnen van resp. Hasselt en Tongeren, net als Hurry Up tegen Quintus. Dat zorgt tegelijkertijd ook dat Lions -na een zege- de leiding opnieuw overneemt en vooral: dat Bocholt de top-3 in het vizier krijgt. De volgende tegenstander, Hasselt, staat maar 2 punten boven ons. Met ook nog het duel Tongeren-Lions op het programma kan het klassement er volgende week weer helemaal anders uitzien. Maar eerst moet Bocholt nog een harde noot kraken in de kwartfinale van de Belgische Beker; we kregen met Tongeren -1 punt boven ons in de BENE-League- immers een zware loting voorgeschoteld. Nog  maar eens drie wedstrijden en twee toppers op een week tijd, maar we blijven gaan! Forza Bocholt!