HEREN winnen van Sasja

Verslag BeNe-League:

QubiQ Achilles Bocholt – KV Sasja: 36-23

Bocholt neemt revanche op Sasja

Een geprikkeld Bocholt heeft in eigen huis revanche genomen op rode lantaarn Sasja. Ditmaal was het Bocholt dat de Antwerpenaren wegdrukte, hoewel de eerste tien minuten het scoren nog niet vlotte. Dat lukte daarna wel, wat leidde tot een 21-9 ruststand. In de tweede helft duwde Bocholt collectief door (doelsaldo is ook belangrijk) en won uiteindelijk met 36-23. Door deze zege springt Bocholt naar een voorlopige 4de plaats. Komende woensdag moeten onze Heren op bezoek bij Hasselt. Forza Bocholt!

Het was al van begin oktober geleden dat Bocholt nog van winst kon proeven. Onze Heren wilden in een drukke Damburg dan ook kost wat kost een nieuwe thuisoverwinning boeken en revanche nemen voor de 34-25 uit de heenwedstrijd. In de beginfase was er veel goede wil, maar werden nog veel kansen gemist. Driemaal Roel Valkenborgh en eenmaal Kedziora wisten te scoren, allemaal uit tegenaanval. Bocholt verdedigde wel goed en ook Bjorn Alberts deed zijn duit in het zakje, zodat het na tien minuten slechts 4-2 stond, met twee doelpunten van Roelants voor Sasja. Daarna liep het allemaal los voor Bocholt; er werd lustig gecounterd via Damian Kedziora en Andreas Kittel. Het kleine beetje tegenstand bij Sasja kwam van Bertels en Rola, maar die zag dan weer een strafworp gekeerd door onze doelman Stef Gijbels: 13-6. Vervolgens een hattrick van Roel Valkenborgh (13 doelpunten in deze wedstrijd!) tot 16-6 en daarna waren het Jordi Cremers, Brecht Wertelaers en Vlatko Tasevski die om en om met Meulders van Sasja scoorden. We gingen rusten met een geruststellende 21-9.

In de tweede helft ging Bocholt door op zijn elan. Roel Valkenborgh, Marek Mrowiec en Léon van Schie maakten er 27-10 van na 40 minuten. Een secure Björn Alberts werd in doel vervangen door Stef Gijbels, die meteen zijn visitekaartje afgaf en ook daarna met verve bleef keepen. De wedstrijd kabbelde verder; de opbouwrij Miha Pucnik, Roel Valkenborgh en Vlatko Tasevski bleef scoren maar bij Sasja begon Rola zich te roeren: 30-17 via Roel Valkenborgh. In de laatste tien minuten pikten Joren Lamers en David Denert nog hun doelpuntje mee en maakte Jelle Kreemers ook zijn eerste officiële speelminuten sinds 2007 voor het eerste Herenteam. Sasja maakte de laatste doelpunten, wat de eindstand op 36-23 bracht.

Bocholt pakt dus twee belangrijke punten en poetst zijn saldo verder op. Door het verlies van Volendam bij Lions en de uitgestelde wedstrijd van Bevo (tegen Aalsmeer) springen we over deze twee Nederlandse teams naar de 4de plek, terwijl we ook afstand nemen van Tongeren en Sasja. De winst doet Bocholt goed en komt net op tijd, nu we woensdag al op bezoek moeten bij Hasselt. Initia speelt Europees tegen de Spaanse profclub Aseitasuna en verloor zaterdag de heenwedstrijd met 20-28; de wedstrijd zal Initia energie gekost hebben dus Bocholt kan misschien zaakjes gaan doen. Supporters alvast op post, Forza Bocholt!

10 min: 4-2
20 min: 12-5
30 min: 21-9
40 min: 27-10
50 min: 30-17
60 min: 36-23

Doelpunten Bocholt : Björn Alberts, Stef Gijbels, Brecht Wertelaers 2, Bert Haex, Jelle Kreemers, Jordi Cremers 1, Vladimir Tasevski 4, Léon van Schie 2, Andreas Kittel 1, Roel Valkenborgh 13, Joren Lamers 2, Marek Mrowiec 1, David Denert 1, Damian Kedziora 6(2), Miha Pucnik 3, Bartosz Kedziora

2 minuten : 4x

Doelpunten Sasja : Bertels S. 2, Kostic 2, Audi, Wauters, Groff, Jacobs 1, Bertels Y. 1, Roelants 3, De Roeck, Colman 2, Lamberights, Theyssens, Meulders 3, Rola 9(4), Soetaert, Bisschop 4, Mendes, Wauters.