Heren sluiten af met dubbele wedstrijd

Komend weekend sluiten onze Heren het handbaljaar 2016 af met een dubbele ontmoeting in de BENE-League. Op zaterdag komt Bevo op bezoek, op zondag moeten we op verplaatsing bij Tongeren. Beide wedstrijden zijn belangrijk om onze huidige ranking aan te houden en te verstevigen met het oog op de Final4. Onze Heren moeten van hun vorm profiteren en nog een laatste keer knallen dit jaar! Forza Bocholt!

De komst van Bevo zou op basis van het klassement geen té groot probleem mogen worden, maar onderschatting is uit den boze. Het team van coach Nusser is dit jaar aan een wisselvallige BENE-League bezig terwijl het eerdere jaren een vaste Final4 kandidaat was. Ze boekten tot nu toe nog maar 4 overwinningen en 2 draws uit 15 wedstrijden. Van die 2 draws was er echter eentje tegen Bocholt, begin oktober. Het is dus sowieso een ploeg die ons moeilijk ligt. Maar in onze eigen Damburg zouden we er geen punten tegen mogen laten liggen.  

Dat deden we begin oktober wel tegen Tongeren, dat Bocholt op eigen vloer kwam verslaan. Intussen namen we revanche in de Beker, maar de Eburonen spoelden die ontgoocheling (en het verlies in Visé) door met winst in de match tegen Lions en de bijbehorende leidersplaats. Het team van coach Canton is dus klaar om het in eigen huis opnieuw op te nemen tegen Bocholt en zal er alles aan doen om Bocholt niet opnieuw met de winst te laten lopen en zo de leidersplaats te behouden; Bocholt staat samen met Hasselt immers op slechts één puntje.

Na de winterstop staan er nog maar 5 wedstrijden op het programma dus dit weekend kan het klassement stilaan in voorwaardelijke plooien leggen. Dubbele winst geeft Bocholt een mooie bonus, ook met het oog op de Belgische play-offs. Er zijn trouwens nog vele andere duels dit weekend die we met een half oog in de gaten houden: onder andere Bevo-Hasselt (op zondag dus), Aalsmeer-Lions (de Limburgers hebben het traditioneel moeilijk tegen deze ploeg) en de 2 moeilijke matchen van onze dichtste achtervolger Sasja: naar Hurry Up-Sasja bezoek van Visé.

Maar eerst zelf ons huiswerk maken! Supporters laatste maal op post in 2016, Forza Bocholt!