HEREN naar voorronde Champions League

Onze Heren gaan komend seizoen via het kwalificatietornooi een gooi doen naar deelname aan de Champions League! In totaal strijden 37 teams uit 23 landen om een plaats in de Champions League, zo heeft de EHF bekend gemaakt na het verstrijken van de registratiedeadline (Bron: eurohandball.com).

De definitieve lijst van alle deelnemers zal pas tijdens de vergadering van het EHF Uitvoerend Comité op vrijdag 24 juni in Wenen worden bekendgemaakt. Op basis van de EHF ranglijst hebben 25 teams (23 nationale kampioenen en de runners-up van Spanje en Duitsland) hun registraties ingeleverd. Zo is België erbij, terwijl Nederland niet genoeg punten verzameld heeft om deel te nemen. Nederlands kampioen Lions heeft dus geen kans gehad om in te schrijven voor de CL-kwalificaties. Aanvullend: twaalf extra clubs die in aanmerking komen voor deelname aan de EHF Cup, hebben via hun nationale federaties aanvragen ingediend voor een upgrade naar de Champions League (drie uit Frankrijk en telkens één uit Oostenrijk, Wit-Rusland, Denemarken, Macedonië, Duitsland, Hongarije, Polen, Noorwegen en Zweden). Slechts vier nationale kampioenen hebben besloten om dit seizoen niet te registreren.

De loting van de kwalificatietornooien vindt plaats op woensdag 29 juni om 13.00 uur in Wenen, terwijl de loting voor de groepsfase zal worden verzorgd door SELECT, de nieuwe EHF balsponsor, in hun hoofdkwartier in het Deense Glostrup, op vrijdag 1 juli om 13.00 uur.

De Champions League 2016/17 zal worden gespeeld op dezelfde manier als afgelopen seizoen: 28 teams zullen deelnemen aan de groepsfase, gesplitst in vier groepen. In Groep A en B zullen er acht teams tegen elkaar strijden, terwijl ieder in groep C en D slechts zes teams zullen spelen.

Geregistreerde teams op basis van de EHF ranking (25) :
Achilles Bocholt (BEL)
HC Meshkov Brest (BLR)
HC PPD Zagreb (CRO)
Bjerringbro-Silkeborg (DEN)
FC Barcelona Lassa (ESP)
Naturhouse La Rioja (ESP)
Cocks (FIN)
Paris Saint-Germain Handball (FRA)
Rhein-Neckar Löwen (GER)
SG Flensburg-Handewitt (GER)
Telekom Veszprem (HUN)
Maccabi CASTRO Tel-Aviv (ISR)
Red Boys Differdange (LUX)
HC Vardar (MKD)
Elverum Handball (NOR)
KS Vive Tauron Kielce (POL)
ABC/UMinho (POR)
Dinamo Bucuresti (ROU)
Chekhovskie Medvedi (RUS)
RK Celje Pivovarna Lasko (SLO)
Kadetten Schaffhausen (SUI)
Tatran Presov (SVK)
IFK Kristianstad (SWE)
Besiktas Mogaz HT (TUR)
HC "Motor" Zaporozhye (UKR)

Teams geregistreerd op basis van extra plaatsen (12) :
Bregenz Handball (AUT)
SKA Minsk (BLR)
Team Tvis Holstebro (DEN)
Saint-Raphael Var Handball (FRA)
HBC Nantes (FRA)
Montpellier Handball (FRA)
THW Kiel (GER)
MOL Pick Szeged (HUN)
HC Metalurg (MKD)
Orlen Wisla Plock (POL)
OIF Arendal (NOR)
RK Gorenje Velenje (SLO)