Heren moeten bevestigen bij Merksem

Komende zaterdag moeten onze Heren op bezoek bij OLSE Merksem. De Antwerpenaren bekleden op dit moment de voorlaatste plaats maar mogen niet onderschat worden in eigen hal. Recentelijk verloren ze met slechts één goal bij Lions en leider Hasselt moest alles uit de kast halen om de twee punten uit sporthal Rode Loop mee te nemen. Bocholt is echter ook in goede doen en moet die lijn verder zetten om onze 4e plek te verdedigen.

De heenwedstrijd in Bocholt werd vlot door onze Heren gewonnen (39-22) maar intussen is nieuwkomer Merksem dus volledig aangepast. Enkele youngsters (Ntibashirakandi, van den Bergh) komen goed uit de verf en verder is het zeker ook uitkijken voor oa Van Den Hoed, Bazoer, Boomhouwer, Sas, Thijs en doelman Baeyens. 

Nog een statistiekje: Bocholt en Merksem bekleden resp. plaats 3 en 2 qua aantal tegendoelpunten - achter rode lantaarn Quintus - maar in aanval is er een merkelijk verschil. Bocholt rondde vorige week de kaap van 400 doelpunten (Miha Pucnik maakte dit 400e doelpunt) en maakt met 415 doelpunten op 13 wedstrijden gemiddeld net geen 32 doelpunten per wedstrijd! Terwijl Merksem met 344 doelpunten op 13 matchen slechts aan 26.5 komt. 

Dit is echter slechts op papier, komende zaterdag moet het op het veld gebeuren! Omdat Sasja naar Hasselt moet en Tongeren naar Visé, zal er rondom ons in het klassement vanalles gebeuren dat in ons voordeel kan uitdraaien, als we zelf maar winnen! De wedstrijd start zaterdag om 20u30 in Merksem. Supporters op post, Forza Bocholt!