HEREN laten kunnen zien in Hongarije

Verslag EHF-Cup :
​Csurgói KK - Achilles Bocholt: 24-23

Bocholt met opgeheven hoofd uit Europa

Hoewel het halen van de volgende ronde niet realistisch was, hebben onze Heren op bezoek bij het Hongaarse Csurgói laten zien dat ze een plaats hebben in Europa. Bocholt verdedigde sterk en stond bij de rust een doelpuntje voor (10-11). In de tweede helft slaagde de thuisploeg erin om gelijk te komen en helaas ook over te nemen in de allerlaatste minuten. Bocholt kreeg on the buzzer nog de gelijkmaker in doel, die later echter geannuleerd werd wegens na de buzzer. Enige ontgoocheling was ons deel, maar hoedanook een topprestatie van Bocholt, dat zich nu op de BENE-League kan concentreren. Een gevaarlijke verplaatsing naar Sasja zal een zelfde prestatie vragen! Forza Bocholt!

De Bocholter opbouwers hadden er zin in vanaf het eerste fluitsignaal. Serge Spooren opende de scoren en Roel Valkenborgh en Bartosz Kedziora verzilverden de goede start: 4-6 rond het kwarter. Het was vooral een verdedigend sterke match, zeker bij Bocholt, waar ook Bjorn Alberts een strafworp kon stoppen. Ook Miha Pucnik was in zijn element en bracht Bocholt met twee doelpunten op de maximale voorsprong van 5-8 (20’). Maar de Hongaren waren -ondanks het resultaat uit de heenmatch- zeker niet van plan om een zege zomaar aan Bocholt toe te staan en kwamen terug aansluiten: 7-8. Jordi Cremers en Damian Kedziora slaagden er echter in om deze minimale voorsprong mee naar de kleedkamer te laten nemen: 10-11.

Roel Valkenborgh en de twee Bocholter pivots Jordi Cremers en Nejc Zmavc hielden Bocholt op voorsprong in het begin van de tweede helft (14-16) en de zeer sterke verdediging noopte de Hongaarse coach opnieuw tot een vroege time-out. Maar ook de Hongaren stonden weinig toe in hun defensie en het was voornamelijk via strafworpen dat er nog gescoord werd; de laatste uit het rijtje zorgde voor de gelijkmaker: 17-17. Bocholt was niet van slag en Serge Spooren en Miha Pucnik brachten Bocholt telkens op voorsprong na tegenstoten van Csurgói; in ondertal bracht Bartosz Kedziora het verschil zelfs weer naar 2 doelpunten voor: 20-22 met nog 3 minuten op de klok. Een minuut later stonden de bordjes echter terug gelijk en op de koop toe moest Bocholt vanaf dat moment de wedstrijd met een speler minder uitspelen wegens een tijdstraf. De omgezette strafworp die voor de eerste Hongaarse voorsprong zorgde (23-22) werd geneutraliseerd door een treffer van Serge Spooren en nadat Csurgói 3 seconden voor tijd opnieuw het verschil maakte, scoorde Serge Spooren in de resterende tijd opnieuw, vanop 12  meter en dus 24-24.

Althans, volgens de scheidsrechters. Iets later bleek echter -na tussenkomst van de Europese official- dat Serges bal pas na 3.5 seconden (of minder) over de lijn was gegaan. Doelpunt geannuleerd en het feestje omwille van het gelijkspel in de kiem gesmoord: 24-23. Toch een mooie prestatie van onze Heren, die nu Europa uitzwaaien en terugkeren naar de BENE-League. Een zware veertiendaagse werd dus mooi afgesloten maar dat telt niet meer. Geen tijd voor decompressie: het behaalde niveau zullen we komend weekend, op bezoek bij Sasja, opnieuw nodig hebben om onze BENE-League positie te gaan verbeteren! Forza Bocholt!