HEREN houden in extremis punten thuis

Verslag PO8: Achilles Bocholt – HC Visé: 35-34

Bocholt wint na spannende remonte

De Heren van Bocholt wisten na een spannende wedstrijd in extremis de twee punten thuis te houden, wat niet gemakkelijk bleek te zijn tegen een gretig Visé. De Luikenaars waren immers de beteren in de eerste helft en gingen met 15-18 de rust in. Na de pauze kon Bocholt langzaam maar zeker gelijk komen, nam even kort de leiding, maar had uiteindelijk een wonderlijk afstandsschot-met-effect nodig van Vlatko Tasevski om een 3e gelijkspel te voorkomen: 35-34 overwinning! Opluchting op en naast het veld bij Bocholt, frustratie bij Visé. Hoedanook speelt Bocholt volgende week tegen rechtstreekse concurrent Tongeren om een plaats in de finale tegen Hasselt: bij winst spelen ook onze Heren voor de titel! Supporters op post, Forza Bocholt!

Visé nam een vliegende start in de Damburg via Danesi, Flajs en Vancosen maar dankzij drie doelpunten en een assist (op Andreas Kittel) van Bartosz Kedziora bleef Bocholt langszij: 4-4 in 5 dolle minuten. De toon van de wedstrijd was gezet. Een tijdstraf aan beide zijden brak de flow, vooral voor Bocholt, dat na treffers van Danesi en Vancosen weer op achtervolgen was gewezen. Damian Kedziora deed echter weer aansluiten: 6-7. Bocholt miste wat efficiëntie terwijl Visé via Gava doorstoomde naar 6-10 en even later 9-14, waarbij Danesi de hoofdrol aan Luiker zijde had. Bocholt begreep de boodschap en ging in de laatste tien minuten van de eerste helft wat geconcentreerder spelen. Miha Pucnik, Jordi Cremers en Bartosz Kedziora maakten er elk 2, zodat de kloof aan de rust wat kleiner werd, want Visé bleef ook scoren: 15-18.

De tweede helft werd een spannende maar ook bitsige. Miha Pucnik opende de debatten en ondanks ondertal kwam Bocholt aansluiten via Bartosz Kedziora en Brecht Wertelaers: 18-19. Visé herstelde en liep via Vancosen, Glesner en Flajs weer uit (20-23) maar Léon, een 100% afwerkende Damian Kedziora op de strafworplijn en Roel Valkenborgh brachten de bordjes in evenwicht: 23-23. Het werd niet erop en erover, want Vancosen en Flajs vonden weer openingen, maar Bocholt bleef in de buurt: 26-27 op een kwartier voor het einde. Vervolgens spartelde Bocholt zich door een moeilijke periode. Doelman Stef Gijbels -ingevallen voor een gekwetste Björn Alberts- neutraliseerde een open kans en op de tegenstoot maakte Damian Kedziora gelijk. Bocholt kwam dan met 4 tegen 6 te staan maar kwam via Roel Valkenborgh voor het eerst op voorsprong (28-27). Visé had een strafworp nodig om gelijk te stellen en via Popivoda weer op voorsprong te komen, en na een tegendoelpunt van Brecht Wertelaers deed Popivoda dat opnieuw, zodat Roel Valkenborgh er tien minuten voor tijd 30-30 van kon maken. De rode kaart voor Léon van Schie werkte als een lap op een stier, want Bocholt liep in ondertal via een draaier van Andreas Kittel en een doelpunt van Bartosz Kedziora uit: 32-30. Visé brak niet; ondanks dat de herstelde Björn Alberts een strafworp van Glesner neutraliseerde, maakte diezelfde even later toch de aansluiting: 33-32. Andreas Kittel maakte anderhalve minuut voor tijd de 34-32, maar Visé liet niet betijen: topschutter Vancosen maakte er twee en tien seconden voor tijd stond het 34-34. Flajs verstoorde de beginworp van Bocholt en kreeg de rode kaart; zo bleven er 4 seconden voor Bocholt over, waarvan Vlatko Tasevski gebruik maakte om vanop 11 meter de Luikse doelman te verslaan: 35-34!

Bocholt in volle euforie en opluchting -de gelijkspelen tegen Hasselt en Sasja indachtig- maar de Luikse aanhang barstte uit en dit vooral richting de wedstrijdleiding, die nochtans deftig te noemen was in een dergelijke wedstrijd. Voor Visé krijgt dit een staartje, maar ze zijn nu definitief uitgeteld in het kampioenschap. Bocholt daarentegen doet een gouden zaak omdat Tongeren verloor van Hasselt. Initia zeker van de finale, terwijl Tongeren nu Bocholt twee gouden punten ziet uitlopen. Bocholt kan volgende week in Tongeren dus een finaleplaats gaan halen als ze winnen in de Eburones Dome! Voor de volledigheid: Sasja werd de winnaar in de Antwerpse derby. Maar alle spotlights staan volgende week op Tongeren-Bocholt gericht. Een wedstrijd op het scherp van de snee, dus supporters op post! Forza Bocholt!