HEREN gaan voor de winst in Volendam!

Onze Heren hebben zaterdag twee opdrachten in Volendam: winnen en hopen. De winst is sowieso nodig om rechtstreekse concurrent Volendam af te houden van dat laatste ticket voor de Final Four en dan is het kijken naar het resultaat van Aalsmeer, dat minstens een punt moet verliezen bij Tongeren. Op die manier kan Bocholt zich als laatste toevoegen aan de Final Four. Wint Aalsmeer of verliest Bocholt, is het sowieso over en out. Je kan de scenario's nalezen op http://handbalbocholt.be/artikel/bene-league-rangschikking-voor-dummies

Bocholt moet er dus alles aan doen om toch nog erbij te geraken. Zijn we er niet bij, dan kan je nu al de analyse maken dat 5 verliespunten in eigen huis eigenlijk teveel zijn. Bevo-coach Vlijm had er het voor het seizoen al over: je moet je thuiswedstrijden winnen en één punt op verplaatsing, oftewel 15 punten realiseren. Dat blijkt tot nu toe te kloppen, iedereen die over dit aantal zit, is al geplaatst: Hasselt, Lions en Bevo. 

We zijn helemaal niet kansloos zaterdag; als Tongeren zijn sportieve eer hoog houdt en gaat voor de overwinning (zij moeten immers ook vertrouwen tanken voor de halve Belgische Bekerfinale en de play-offs) en ze Aalsmeer daarbij punten ontfutselen, moeten wij er als de kippen bij zijn om ons te plaatsen. Bocholt heeft trouwens mooie cijfers: op de off-day in Sasja na, hebben we nooit verloren met meer dan 3 doelpunten verschil. We zouden dus zeker een plaatsje verdienen en nu zal Dame Fortuna ons misschien even bijstaan!

We gaan dus sowieso voor de winst! FORZA BOCHOLT!!!