HEREN delen prikje uit aan Hasselt

Bocholt wint prestigeslag

Hoewel de laatste play-offwedstrijd geen enkel belang had voor de rangschikking, heeft Bocholt toch de thuisreputatie verdedigd en een klein prikje aan Hasselt uitgedeeld in aanloop van de titelfinales. Bocholt trok de kaart van de rotatie en ging vlot mee met Hasselt, maar aan de rust had Initia toch een klein voordeel: 17-19. In de tweede helft nam Bocholt een goede start, nam het commando over (25-22) en na het laatste offensief van Hasselt tot 27-27 was Bocholt resoluut baas op het einde: 31-27 overwinning! Een mooie prestatie over de breedte van ons team en iets om volgende week te bevestigen! Op 14 mei komt Hasselt opnieuw op bezoek in de Damburg, maar dan voor echt: titelfinale 1! Supporters op post, Forza Bocholt!

Bij de Heren van Bocholt geen Damian Kedziora, Andreas Kittel en Brecht Wertelaers in de kern; zij kregen een weekje rust en de invallers kregen ruim speelgelegenheid. Hasselt zakte met zijn vertrouwde wedstrijdkern af en kwam voor te winnen maar ook weer niet helemaal. We kregen dan ook een open wedstrijd. Robyns opende de score, Roel Valkenborgh, Léon van Schie en Vlatko Tasevski namen over (3-1) maar Pepels en Buciuman kregen teveel ruimte: 3-6. Bocholt krabbelde recht van deze 0-5 tussenspurt en David Denert en Roel Valkenborgh zetten na 10 minuten de bordjes gelijk: 6-6. Weinig speling tussen de ploegen daarna: Hasselt naar 6-8 via Robyns en Verhoeven, antwoord van Léon van Schie (2x)  naar 8-8 en na enige assistentie van Vlatko Tasevski en David Denert, opnieuw tweemaal Léon tot 12-12. Zo ging het nog een tijd gelijkop tot 16-16 -met enkele goede interventies van doelman Stef Gijbels- toen plots Van Criekinge met 2 doelpunten de rustkloof bepaalde: 17-19.

Jordi Cremers opende de debatten van de tweede helft. Pepels en Köhlen hielden Bocholt af, waar Bartosz Kedziora nu ook voor een doelpunt tekende: 19-21. Signaal voor Cremers (Jordi) en Kreemers (Jelle) van Bocholt om de stand gelijk te trekken: erop en Brecht Lamers zorgde voor erover: 22-21. Time-out voor Hasselt, dat precies toch zijn ongeslagen status in de play-offs als doelstelling had vooropgesteld. Het weerwerk kwam van Pepels, Roelants en Ooms, maar de gebroeders Joren en Brecht Lamers hadden een antwoord klaar en zo stond het na 50 minuten 26-24. De 3e tijdstraf en bijbehorende rode kaart voor Roel Valkenborgh deed het evenwicht in score echter terugkeren: Buciuman en Roelants naar 26-26. Vlatko Tasevski maakte er vervolgens 27-26 en even later 28-27 van. De laatste 5 minuten gooiden beide ploegen dan maar alles in de strijd om met een oppepper naar volgende week te gaan. Björn Alberts verijdelde een strafworpdoelpunt van Bart Köhlen en Léon van Schie verschalkte Van Brabant aan de overkant met een draaiballetje: 29-27. In de volgende 3 minuten geen scores, maar wel een tijdstraf aan twee kanten, wat toch tekenend was voor de prestigestrijd. De beslissing kwam er echter in de vorm van een rechtstreekse rode kaart voor Van Brabant, die David Denert 90 seconden voor tijd velde. Hasselt een beetje aangeslagen, Bartosz Kedziora zette de strafworp om (30-27) en 10 seconden voor tijd zette Léon van Schie de eerste Hasseltse nederlaag in deze play-offs op het bord: 31-27.

Na het gelijkspel in Hasselt met hoge belangen, nu de winst in deze wedstrijd met minder weerslag. De verhoudingen liggen immers niet anders maar toch een kleine opsteker voor Bocholt waar alle ‘invallers’ zich hebben mogen tonen en dat ook gedaan hebben. In de marge: voor Tongeren (3e) moest het allemaal niet meer zodat Merksem zijn tweede play-offzege pakte, terwijl Visé zich nog net voorbij Sasja wurmde en op plek 4 eindigt.

Volgende week zaterdag alle handbalogen op de Damburg! We kunnen in deze laatste thuiswedstrijd de basis leggen voor die seizoensprijs maar ook de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. Supporters massaal op post, Forza Bocholt!  

Tussenstanden :
10 min: 6-6
20 min: 12-12
30 min: 17-19
40 min: 22-21
50 min: 26-24
60 min: 31-27

Doelpunten Bocholt :
Björn Alberts, Stef Gijbels, Brecht Lamers 2, Bert Haex, Jelle Kreemers 1, Jordi Cremers 3, Vladimir Tasevski 4, Léon van Schie 7, Roel Valkenborgh 4(3), Joren Lamers 2, Marek Mrowiec 2, David Denert 4, Damian Miha Pucnik, Bartosz Kedziora 2(1)
2 minuten : 6x
Rood : Roel Valkenborgh (3x2’)

Doelpunten Hasselt :
Vonckx, Vanbrabant, Houbrechts, Ooms 2, Verhoeven 3, Roelants 3, Robyns 2, Van Der Goten, Köhlen 3(1), Pepels 4, Bogaerts 2, Van Criekinge 4, Buciuman 4, Haesevoets
2 minuten : 4x
Rood : Vanbrabant (rechtstreeks)

Scheidsrechters : Evers - Tuinstra