HEREN delen Hasselt dreun uit

Verslag Titelfinale 1:
Ach. Bocholt – HI Hasselt: 41-27

Bocholt deelt Hasselt dreun uit

Met overmacht hebben de Heren van Achilles Bocholt de eerste finalewedstrijd van Hasselt gewonnen. Het eerste kwartier was gelijkopgaand, maar vanaf dat moment werd de thuisploeg dominant in aanval en verdediging en de rustscore van 21-14 was een goede weergave. Hasselt kwam gebeten uit de kleedkamer, halveerde op vijf minuten tijd de kloof maar Bocholt sloeg even hard terug en bij 28-20 was stilaan alle spanning uit de wedstrijd. Bocholt bleef scoren, verwende het uitzinnige thuispubliek en het vat moest voor een terneergeslagen Hasselt leeg tot op de bodem. Einduitslag maar liefst 41-27! We zijn er echter nog niet: om de titel binnen te halen moeten we nog 1x winnen in de Alverberg bij een ongetwijfeld geprikkeld Hasselt! Supporters alvast op post, FORZA BOCHOLT!!!

Met de titelfinale tussen Hasselt en Bocholt stonden de meest constante ploegen van het seizoen tegenover elkaar, met bovenal complete spelerskernen. Vooraf werd BeNe-Leaguekampioen en play-offwinnaar Hasselt als licht favoriet getipt voor deze titelfinale, maar Bocholt had in de play-offs duidelijk gemaakt dat het in zeer goede vorm stak.

Een overvolle Damburg zag na het Limburgs volkslied dan ook een evenwichtige beginfase: Damian Kedziora opende de score op strafworp en na scores van Léon van Schie, Bartosz Kedziora en Brecht Wertelaers voor Bocholt en Robyns, Houbrechts en Buciuman voor Hasselt, was ook Bogaerts trefzeker aan de -in deze wedstrijd nog wel vaker (12x) gebruikte- strafworplijn: 4-4. Roel Valkenborgh en Bartosz Kedziora sloegen de eerste kleine kloof en na een eerste tijdstraf voor Hasselt vergrootten Brecht Wertelaers en Andreas Kittel de afstand: 8-5. Bogaerts kon nog een klein gaatje in de steeds meer gesloten verdediging van Bocholt vinden, maar moest toekijken hoe Bocholt onder impuls van spelverdeler Bartosz Kedziora verder uitliep en bij 11-6 kwam er een time-out voor de bezoekers. Geen zoden aan de Hasseltse dijk, want Bocholt hield zijn tempo aan, gebruikte de ruimte die het nieuwe verdedigingssysteem van Hasselt bood en bleef vooral strak verdedigen met een uitstekende Alberts erachter. Bartosz Kedziora en 2 knappe doelpunten van Damian Kedziora in ondertal vergrootten intussen de afstand tussen de titelfinalisten: 16-9 (22’). Verhoeven, Robyns en Roelants trokken wat aan het zeel van een overdonderd Hasselt, maar Bocholt scoorde nog 1x vanop elke positie en hield zo -samen met het keeperswerk van tweede doelman Stef Gijbels- de kloof van 7 doelpunten aan, die Bart Köhlen met zijn eerste van de avond op het bord zette: 21-14.

Zoals verwacht kwam Hasselt snedig uit de kleedkamer. Tweemaal Roelants en tweemaal Bogaerts binnen de 4 minuten en het stond 22-18. Op de koop toe keerde Vanbrabant een strafworp van Damian Kedziora. Björn Alberts deed de vlam voor Bocholt echter weer in de pan slaan door een tegenaanval van Bart Köhlen te stoppen (en dus erger te voorkomen) en via Andreas Kittel, Damian Kedziora en Jordi Creemers stond het snel 25-19. Een tijdstraf kon het Bocholter tempo opnieuw niet breken: na de strafworp van Bogaerts scoorde Bartosz Kedziora en daarna konden broer Damian en Roel Valkenborgh in ondertal zowaar twee tegenaanvallen afronden: 28-20 na tien minuten in de tweede helft. De spanning was nu uit de wedstrijd en Bocholt wilde onder geen beding dat een zoeken Hasselt er nog een van kon maken. Bocholt controleerde de wedstrijd, bleef scoren en wanneer Hasselt even probeerde, was er nog altijd Björn ‘de muur’ Alberts. Het thuispubliek werd verwend en kreeg door dat Bocholt nog niet klaar was; de tik aan de titelconcurrent moest duidelijk zijn. Léon van Schie zette tien doelpunten verschil op het bord (34-24) en Vlatko Tasevski rondde een dubbele vlieger af: 36-25. Heel de kern mocht meegenieten: Stef Gijbels hield Bogaerts van een ‘perfect record’ op strafworp, Marek Mrowiec pikte zijn doelpuntje mee en Miha Pucnik zette de 40e op het bord. David Denert sloot 5 seconden voor tijd deze doelpuntenrijke wedstrijd in een feestende Damburg af: 41-27.

Heel supporterend Bocholt recht op de banken en van deze zege mag dan ook genoten worden. Bocholt toont nog maar eens dat het kan uithalen als het moet en zet zijn titelambities kracht bij. Hasselt zal moeten bekomen van deze tik, maar Initia gaat het hier zeker niet bij laten. Het zal volgende week enorm in de eigen Alverberg geprikkeld opwachting maken en een belle uit de brand willen slepen. Want laat het duidelijk zijn: naar doelpuntensaldo’s wordt niet gekeken, enkel de overwinning telt en die moet Bocholt in Hasselt nog gaan halen om de titel te pakken. De eerste stap is dus gezet, maar de finish ligt nog ver! Volgende week dus iedereen op de afspraak in Hasselt om onze Heren te steunen! Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 6-5
20 min: 14-8
30 min: 21-14
40 min: 28-80
50 min: 33-24
60 min: 41-27

Doelpunten Bocholt :
Björn Alberts, Stef Gijbels, Brecht Wertelaers 4, Jordi Cremers 1, Vladimir Tasevski 2, Léon van Schie 5, Roel Valkenborgh 8, Joren Lamers, Marek Mrowiec 1, David Denert 1, Damian Kedziora 9(4), Miha Pucnik 1, Bartosz Kedziora 6(1)
2 minuten :  4x

Doelpunten Hasselt :
Vonckx, Vanbrabant, Houbrechts 1, Ooms, Jackers, Verhoeven 2, Roelants 4, Robyns 5, Van Der Goten, Köhlen, Pepels, Bogaerts 11(5), Van Criekinge, Buciuman 1
2 minuten :  3x

Scheidsrechters : Cappa - Schreder