HEREN: D-Day in Tongeren

Komende zaterdag nemen onze Heren het op tegen Bekerwinnaar Tongeren in een rechtstreeks duel om plek 2 en de bijbehorende finaleplaats tegen Hasselt.

Bocholt staat op dit moment tweede met 2 punten voorsprong op Tongeren. De opdracht is duidelijk: we moeten gewoonweg winnen om zekerheid te hebben. Op die manier wordt de kloof met Tongeren 4 punten en dus onoverbrugbaar met nog 1 speeldag erna. Bij een gelijkspel tussen Bocholt en Tongeren moet Bocholt minstens een punt rapen in het laatste duel tegen Hasselt; bij Bocholter verlies mag Tongeren niet winnen in zijn laatste duel bij rode lantaarn Merksem en moeten wij op onze beurt beter doen tegen Hasselt. Kortom: we kennen onze opdracht! 

Dat geldt voor beide ploegen. Want Tongeren wil zijn titel verlengen en zo voor dit seizoen de dubbel te realiseren. Na een door blessures geplaagde (en dus tegenvallende) BeNe-League, maakte Tongeren na Nieuwjaar immers stilaan zijn opmars. Het schakelde Bocholt uit in de halve finales van de Beker en won vlot de finale van NeLo. En nu gaat het dus opnieuw tussen Bocholt en Tongeren om een finale. Bocholt heeft de betere papieren maar zal het eigenhandig moeten afmaken tegen de Eburonen om zo te spelen voor een prijs voor dit seizoen. De balans tussen Bocholt en Tongeren is gelijk voor dit seizoen: 4 ontmoetingen met 2 winstpartijen voor beiden. Bocholt versloeg Tongeren echter recentelijk in de play-offs en wil dat nu opnieuw! 

We hebben dus al jullie steun nodig! Supporters zaterdag om 20u15 op post in de Eburones Dome te Tongeren! Forza Bocholt!