Finale Beker van België is een feit!

Midweek de verre verplaatsing maken naar Doornik is geen cadeau (213 km). Maar om een plaats in de finale van de Beker van België te behalen moet je wat over hebben. Na 60 minuten wedstrijd stonden er duidelijke cijfers op het scorebord: 23-43. Zou het dan toch eens kunnen lukken in een even jaar?

Bocholt startte met zijn basisploeg en nam meteen een goede start. We noteerden meteen een redding van Clem en zou dit herhalen op de twee volgende doelpogingen van Doornik. Voor Bocholt hadden Quinten, Serge en Damian wel al kunnen scoren. Wout kon daaropvolgend de bal onderscheppen en stuur Brecht weg: 0-4. Het eerste doelpunt voor Doornik kwam er na een strafworp die omgezet werd door Lachal. Bocholt bleef echter secuur afwerken en zo noteerden we na een kwartier wedstrijd al een voorsprong van 9 doelpunten: 6-15. Vooral onze hoeken bleven in het tweede kwartier secuur afwerken (Brecht  4 en Damian 2). Bij Doornik kon vooral Arnoux nog iets terugdoen. We gingen rusten met een comfortabele voorsprong van 12 doelpunten: 11-23.

In de tweede helft kregen enkele basisspelers rust. Zo werd Clem in het doel vervangen in het doel en mochten Thomas en Elias de plaats innemen van Brecht en Damian. Thomas bedankte voor zijn invalbeurt meteen met een doelpunt. Na 35 minuten wedstrijd en na enkele doelpunten van Doornik (15-27) nam Bart een time-out. Decocker kon na deze time-out nog verder milderen (17-27). Het was Evert die vanaf de 44ste minuut de voorsprong verder kon uitbouwen met 4 doelpunten op rij (18-32). Bocholt speelde de wedstrijd nadien gecontroleerd verder uit. Michiel Lamers bedankte op zijn beurt met het 40ste doelpunt voor zijn invalbeurt. Eindstand na 60 minuten: 23-43.

Het ticket voor de finale is dus een feit. Vanavond kennen we onze tegenstander in die finale. Lukt het Sporting Pelt om een 3de keer dit seizoen om van Visé te winnen? Of trekt ditmaal Visé aan het langste eind?  Rond 22u00 is de tegenstander gekend. De finale wordt op 11 april gespeeld in De Alverberg in Hasselt. Supporters op post! Forza Bogget!