Eerste titelwedstrijd in Hasselt

Komend weekend is het zover, dan krijgt het handbalseizoen bij de Heren zijn apotheose met de strijd om de Belgische titel. Ondanks het prestige van de BENE-League blijft de landstitel een begeerlijke prijs, al is het maar omdat het beste Europese ticket eruit voortvloeit. 

De handballiefhebber krijgt een gedroomde finale, tussen de beste twee Belgische ploegen van het afgelopen seizoen: Bocholt als BENE-Leaguekampioen en Hasselt als Bekerwinnaar. Bocholt is licht favoriet, maar heeft dit seizoen nog niet in Hasselt kunnen winnen. En daar moeten onze Heren zaterdag naartoe. Een eerste wedstrijd verliezen betekent extra druk, al heeft Bocholt in dat geval in eigen huis nog de kans om gelijk te komen en het in de belle af te maken, gezien het best-of-three systeem. Veel eenvoudiger is het echter om voor deze gelegenheid de verplaatsing naar de Alverberg wél winnend af te sluiten en het in eigen huis af te maken. Bocholt weet wat te doen.

Finales hebben echter altijd hun eigen logica, dus we maken ons in ieder geval op voor twee of drie spannende wedstrijden. Supporters zaterdag alvast massaal op post in Hasselt, Forza Bocholt!