Eerste derby voor onze Heren

Komend weekend ontvangen onze Heren Initia Hasselt. Het wordt een speciaal weerzien voor de coaches, want Korneel Douven staat nu -als hoofd van de sportieve staf van Initia- als tegenstander van Bart Lenders naast de lijnen, in plaats van ernaast. Aangezien Korneel het Bocholter huis goed kent en Bart zich zeker niet wil laten aftroeven, zal het misschien een tactisch interessante wedstrijd worden. T2 bij Hasselt is trouwens nog een oude bekende, oud-Bocholtspeler Pieter Vanloo.

Hasselt werd vorig seizoen op haast elk gebied geblokkeerd door Bocholt: in de Final 4, in de halve Bekerfinales en in de play-offs. De Hasselaren pakten zo sinds lang geen prijs in 2017 en dat scenario zien zij niet als herhaalbaar.

Hun kern is echter met het vertrek van Ooms en Adams toch iet of wat verzwakt, want inkomende transfers Meulders (Sasja) en Cusamano (rentree na 2 jaar inactiviteit op het hoogste niveau) en enkele jonkies vullen dat vertrek niet helemaal aan. Wat niet wil zeggen dat Robyns, Vossen, Bogaerts en co het er zo maar zullen bij laten. Vorig weekend werd het Nederlandse Quintus met grote cijfers wandelen gestuurd.

Deze week zal dat niet zo gemakkelijk gaan! Bocholt wil immers zijn zege bij Visé bestendigen met thuiswinst. Onze ploeg is gerodeerd en kent Initia ook goed natuurlijk. Minstens één van beide ploegen zal het maximum niet meer hebben na deze speeldag. Hoewel het nog ver is richting Final 4, is deze wedstrijd voor de interne Belgische rangschikking altijd van belang. Supporters op post, Forza Bocholt!