Eenvoudige dubbelslag Bocholt in West-Vlaanderen.

In speelronde 4 van de eerste nationale hebben de dames van Bocholt goede zaken gedaan op verplaatsing in Izegem. De wedstrijd tegen DHT Middelkerke-Izegem werd gewonnen met 21-28, nadat de belofteploeg ook te sterk bleek voor de beloften van DHT: 20-34 (tweemaal 10-17). Door de zege gaan beide teams zich ongeslagen opmaken voor de lastige reeks Sint-Truiden - Hasselt - Visé.

De start van Bocholt was sterk: kansen werden veelvuldig gecreëerd maar omdat de afwerking nog geregeld te wensen over liet, kon DHT in de openingsfase toch bijblijven (3-4 na ‘7). Na een klein kwartier ging de turbo echter aan en liep Bocholt definitief weg. Van 4-7 werd het binnen 9 minuten 4-13 via de zusjes Clijsters en Michelle Smits. De wedstrijd was daarmee beslist en dat was ook wel te merken. Het aantal technische fouten ging omhoog en menigmaal stuitte Bocholt op de zeer verdienstelijk keepende doelvrouw van DHT.

De tweede helft was behoorlijk slordig. DHT bleef proberen het gat te verkleinen en slaagde daar ook zo nu en dan in. Minder dan 4 doelpunten  werd het verschil echter nooit en de Bocholter zege kwam dan ook niet meer in gevaar. Vermeldenswaardig was verder nog het officiële debuut van Britte Dedroog, dat ook nog eens opgeluisterd werd met een treffer (11-17 na ‘38). Via uitbraken van Cindy Rooijakkers en Sofie Geutjens werd de eindstand op 21-28 bepaald.

Zowel de eerste ploeg als de beloftenploeg bezet de tweede plek in de competitie en mag zich nu gaan voorbereiden op een pittig serie wedstrijden. Het versterkte Sint-Truiden wordt volgende week bezocht, vervolgens komt landskampioen Hasselt op visite waarna de karavaan verder trekt naar Visé voor een clash met de bekerwinnaar.