Een twijfelachtige start, maar uiteindelijk een vlotte overwinning!

Achilles Bocholt begon twijfelachtig aan de wedstrijd. Tot het kwartier was het zelfs Atomix dat de voorsprong nam. Na dat eerste kwartier ging Bocholt echter erop en erover. Zo stond er met de rust al een verschil van 7 doelpunten op het scorebord (19-12). De tweede helft was enkel nog goed voor veel doelpunten. Eindstand: 42-25!

De eerste 2 doelpunten van de wedstrijd waren voor Atomix. Wout trok de scheve situatie terug recht met 2 doelpunten op rij. Het was weer Atomix dat 2 doelpunten kon uitlopen. Quinten en Evert, na een assist van Clem, zorgden ervoor dat Atomix niet verder kon uitlopen.  Na 13 minuten was het Serge die de bordjes terug gelijk hing en ons via een tegenaanval een eerste keer op voorsprong bracht: 8-7. Tijd voor coach Bertels om een time-out te nemen. Evert zorgde in de rebound voor een 3 punten kloofje (12-9). De Vis kon echter meteen milderen met een onderhands shot. Damian zorgde met 3 doelpunten op rij voor een 5-punten kloof: 16-11. De laatste 2 doelpunten voor Bocholt kwamen op naam van Roel: 19-12.

Evert opende de score in de tweede helft. Waar hij bij de volgende actie nog mistte in het lege doel was het enkele minuten later wel raak. Quinten en Roel (tegenaanval) brachtten het verschil op 10 doelpunten. Maslowski probeerde nog te milderen maar de scorende machine van Bocholt bleef lopen. Thomas kon zelfs 2x op rij in het lege doel scoren: 27-14. Het was duidelijk dat toen de wedstrijd al lang was gelopen. Kort samengevat, Bocholt bleef scoren en ook bij Atomix pakten nog enkele spelers hun doelpunten mee. Eindstand: 42-25!

Volgende week wacht de verplaatsing naar Houten, de voorlaatste in de stand. De strijd voor de overige plaatsen in de Final Four is nog niet gestreden. Door het gelijkspel van Kembit Lions tegen Visé komen Kembit Lions en Herpertz Bevo op gelijke hoogte. Ook Visé en Sporting Pelt delen door dit gelijkspel en de overwinning van Pelt in Volendam op gelijke hoogte. Het wordt nog spannend. Supporters op post! Forza Bogget!