Druk weekend voor J19.

Voor dit weekend stonden er 2 wedstrijden geprogrammeerd voor onze jongens. Zaterdag kwam het Nederlandse BFC uit Beek over de vloer, zondag volgde de topper tegen Hasselt 1. Het beloofde dus een zwaar weekend te worden voor deze groep.

• J19 - BFC :

​In de eerste helft namen wij de tegenstander direct bij de keel. BFC was echter niet onder de indruk en na 10 minuten hingen de bordjes weer gelijk: 6-6. Alweer het sein voor onze jongens om het gaspedaal dieper in te duwen. Dit leverde een kloof van 5 doelpunten op en deze keer gaven we het niet meer uit handen: we gingen dan ook rusten bij 21-14.

Tijdens de tweede helft bleef deze kloof lang op het scorebord staan doordat beide ploegen beurtelings scoorden. BFC probeerde de kloof nog te verkleinen, maar onze jongens konden iets over het kwartier de kloof nog verder uitdiepen. Een moedig en sterk spelend Beek milderde nog wat in de slotfase en brachten de eindstand op 40-32.

Speelden mee voor Bocholt : Couckuyt Bram, Peijnenborg Govart, Claes Robbe, Van Dooren Ben, Boonen Wout, Simons Jeroen, Jaeken Stef, Weltjens Lowie, Goossens Martijn en Tielen Tristan.

• J19 - Hasselt 1 :

Na de overwinning eerder dit weekend kregen we met Hasselt 1 een te duchten tegenstander over de vloer. Net zoals ons hebben ze nog geen puntenverlies geleden wat van deze wedstrijd een echte topper maakte. Het was Hasselt 1 die na een kleine studieronde de beste start nam in deze wedstrijd. Via 3-6 (10 minuten) verdubbelde zij hun voorsprong naar 4-10 op het kwartier. Maar onze jongens wilden van geen opgeven weten en konden ondanks de vele missers toch nog in het spoor blijven. Rusten gingen we bij 12-17.

De tweede helft bleef deze kloof nog even op het scorebord, maar stelselmatig knabbelden wij wat van onze achterstand af. De bezoekers kregen het nog warm toen we 5 minuten voor tijd de aansluitingstreffer (25-26) konden maken. Die inspanningen braken ons zuur op, met 2 doelpunten op rij van Hasselt was de wedstrijd beslist. Het laatste woord was nog voor ons wat de eindstand op 26-28 bracht.

Door deze nederlaag zijn wij ons maximum kwijt, maar dat hebben we alleen maar aan onszelf te wijten door minder efficiënt te zijn in de afwerking. Deze week gaan we opnieuw keihard trainen, want volgend weekend staat er een VHV-speeldag geprogrammeerd. Op zondag trekken we naar Tongeren voor een Limburgs onderonsje tegen Tongeren en Sporting Pelt. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Couckuyt Bram, Peijnenborg Govart, Claes Robbe, Van Dooren Ben, Boonen Wout, Simons Jeroen, Jaeken Stef, Weltjens Lowie, Goossens Martijn, Ceyssens Lennert, Tielen Tristan, Ceyssens Jorn en Simons Martijn.