Details beslissen de wedstrijd

Achilles Bocholt heeft de tweede wedstrijd van dit Europese weekend helaas niet winnend kunnen afsluiten, maar opnieuw heeft de landskampioen een sterke prestatie neergezet. Gedurende de hele match was de stand tussen Tel Aviv (met diverse profspelers in hun rangen) en Bocholt ongeveer in evenwicht, maar opnieuw moest Bocholt in de laatste minuten het onderspit delven. Bocholt eindigt hiermee als vierde waardoor ze in de 2de ronde van de EHF-League zullen uitkomen.

Bocholt kwam als eerste op voorsprong via Damian Kedziora. Na enkele missers en technische fouten aan Bocholter zijde nam Tel Aviv een kleine voorsprong: 3-1. Na een tijdstraf voor Nejc werd het zelfs 4-1 voor de Israëlische ploeg. Bocholt krikte zijn niveau op dat moment omhoog en in drie minuten nam het de leiding over bij een 4-5 stand. Er waren kansen, missers en technische fouten aan beide kanten, en na 20 minuten stonden de bordjes opnieuw gelijk via een knappe onderhandse worp van Brecht Wertelaers: 10-10. De ploegen bleven aan elkaar gewaagd, maar na 30 minuten kon Tel Aviv toch met het kleinste verschil gaan rusten: 16-15.

In de tweede helft startte Bocholt het best aan de wedstrijd. Tel Aviv probeerde een antwoord te vinden door een uitmuntende Bartosz Kedziora uit de wedstrijd te houden via mandekking. Toch slaagde Bocholt er opnieuw in om op voorsprong te komen: 18-19 na 5 minuten. Helaas lukte het niet om die kleine voorsprong vast te houden, want na enkele technische fouten namen de Israëli’s opnieuw de leiding: 22-21. Maar Bocholt bleef strijden en liet aantrekkelijk handbal zien. Na een knappe goal van Andreas stonden de bordjes opnieuw in evenwicht: 24-24 na 13 minuten. Maar door balverlies en na drie missers op rij kon Maccabi snel 4 doelpunten uitlopen: 29-25. Bocholt gaf niet op en kwam terug tot op 2 doelpunten: 30-28 in de 23ste minuut. Bocholt had enkele kansen om de overwinning naar zich toe te trekken, maar dan waren het toch weer kleine foutjes die het verschil maakten. Bocholt heeft deze tweede Europese wedstrijd uiteindelijk verloren met 33-30.

Opnieuw dus een erg degelijke wedstrijd van Bocholt op het Europese toneel. De ploeg en technische staf hebben weer een hoop internationale ervaring opgedaan, maar ze moeten zich nu snel voorbereiden voor de volgende match in de BeNe-League. Nu woensdag 7 september staat namelijk de wedstrijd tegen de Lions in Sittard op het programma. De volgende Europese wedstrijden in de 2de ronde van de EHF-League worden gespeeld tijdens de weekends van 8/9 oktober en 15/16 oktober. FORZA BOCHOLT!