De heren spelen gelijk in Pelt

De heren van Achilles Bocholt brengen één punt terug mee uit Pelt. Een wedstrijd die voor Bocholt niet meer van tel was, gezien de finaleplaats en het thuisvoordeel al binnen was. Door het gelijkspel beslissen Visé en Sporting Nelo volgende week zelf over het lot van de 2de finalist.

Het was Schroeder die voor Sporting Nelo de score opende. Vlak daarna noteerde we een eerste redding van Clem op een onderhands shot van David Denert. Jerry tekende voor de 2-0 en Bocholt was meteen op achtervolgen aangewezen. Damian opende de score aan Bocholter zijde en Evert hing de bordjes een eerste keer teug gelijk: 2-2  na 5 minuten wedstrijd. Roel bracht ons met 2 opeenvolgende doelpunten een eerste keer op voorsprong: 3-4. Schroeder en Vansloot , maar ook Damian en Roel lieten de netten opnieuw trillen: 5-6. Sporting Nelo kon dan een eerste kloofje slaan: 9-6 na een kwartier wedstrijd. Evert wist nog tegen te scoren maar ook Vansloot kon dit doen en bij een stand van 10-7 was het tijd voor een eerste TO van Bocholt. Door balverlies en technische fouten aan de zijde van Bocholt kon Sporting Nelo verder uitlopen: 13-7. Damian en Denert kunnnen dan tegenprikken nadat zowel Evert als Vansloot bedacht werden met een tijdstraf. De broers Kedziora, Bartosz en Damian (2x strafworp) verkleinde de voorsprong. Het is Wout die de 14-13 wist te scoren. Schroeder kon de voorsprong eerst nog terug vergroten maar het was onze keeper Stef die de ruststand vastlegt vanuit het eigen doelgebied: 15-15.

Brecht opende de score in de tweede helft en bracht ons zo terug op voorsprong: 15-16. Na een gemiste strafworp van Damian is het Barnyak die Sporting Nelo terugbracht tot 16-17. Jordi en Brecht (2x) zorgden voor een 4 punten kloofje : 16-20. Vandebeeck bracht Sporting Nelo terug tot op 1 doelpunt. Meijer zorgde met een streep voor de 19-21. Vernooy zorgde ervoor dat de bordjes terug gelijk kwamen: 21-21. Na 45 minuten wedstrijd was het Bartosz die zorgde voor de 24-26. Tijd voor Vlijm om een time-out te nemen. Evert kon de voorsprong nog even vergroten maar dan was het aan Vlatko om de bordjes bijna terug gelijk te hangen: 26-27. Nu was het tijd voor Bart om één minuut te overleggen. 2 doelpunten van Roel voorkwamen niet dat Vlatko met nog 5 minuten op de klok de gelijkmaker scoorde. Aan Bocholter zijde wisten Evert en Serge nog te scoren. Vlatko wist het doel ook terug staan en zorgde voor de gelijkmaker met nog 11 seconden op de klok. Een TO van Bart bracht geen soelaas meer en zo eindigde de wedstrijd op een gelijkspel.

Volgende week spelen de heren nog hun laatste thuiswedstrijd in de play-offs tegen Handbal Tongeren vooraleer we starten aan de finales. Sporting Nelo en Visé mogen dus onderling uitmaken wie er met ons meekomt. Supporters kom volgende week zaterdag zeker tijdig naar De Damburg, onze Dames spelen immers om 17u30 de “belle” voor de landstitel tegen Sint-Truiden. Forza Bogget!