Verslag Dameswedstrijden 21 november:

Bocholt - Waasmunster

Na de minder goede prestatie van woensdag waren onze Dames en hun trainers er op gebrand in eigen hal te laten zien wat ze effectief waard zijn. En ze zijn er met verve in geslaagd! Onze Dames zijn op een mature manier omgegaan met het verlies in Hasselt, door de kopjes leeg te maken en positief vooruit te kijken. De Beloften probeerden langs hun kant dan weer hun 'winning streak' aan te houden.

Beloften :

Onze Beloften begonnen onmiddellijk sterk aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten verliepen vlot en Elien zat goed in de wedstrijd. Tussenstand 6-3. Dan volgden er een paar minuten van onachtzaamheid waardoor Waasmunster terug in de wedstrijd kwam: 6-6. Maar na een verstandige time-out van Mathijs ging Bocholt er terug tegenaan, waarbij ook onze youngsters goed mee zijn beginnen handballen! Ruststand 19-12. Na de rust werd de voorsprong langzaam maar zeker verder uitgebouwd en kwamen onze Beloften niet meer in gevaar: 34-24. Zo blijft de eerste plaats verzekerd!

Scoorden voor Bocholt : Myriam 3, Marleen 4, Jolien 2, Elien 12, Laura 2, Lieke 3, Femke 4, Nele 4

Dames :

De A-ploeg startte bijna met hetzelfde scenario als de B-ploeg. Ze beginnen erg sterk en na 2 minuten op de klok staat het reeds 3-0. Maar dan geraakt Marlies van Waasmunster (vorige jaar verkozen tot Speelster van het Jaar) opgewarmd en scoort meteen 4 doelpunten op rij. Van de 10de tot de 20ste minuut verloopt de wedstrijd gelijkopgaand: van 4-4 tot 8-8. De laatste 10 minuten van de eerste helft steken de Bocholtse Dames echter een tandje bij. Ze blijven zeer geconcentreerd en verstandig samenspelen en lopen langzaam maar zeker uit tot een (nog niet comfortabele) 15-11-ruststand. Onze Dames komen uitgerust uit de kleedkamer en grijpen Waasmunster dadelijk bij de keel. Nele doet haar werk meer dan behoorlijk en houdt Marlies uit de wedstrijd.  Na 11 minuten is er een kloof van 10 doelpunten die Waasmunster niet meer gedicht krijgt. Alle wisselspelers komen van de bank en dragen hun deel bij aan deze belangrijke overwinning. Eindstand: 37-21. Een prachtige overwinning van een hecht team!

Scoorden voor Bocholt : An 4, Sofie 14, Leen 4, Iris 3, Michelle 3, Esther 4, Nele 5, Elien 1