Dames verliezen van opgeleefd Visé

De laatste wedstrijd in de reguliere competitie is door de dames van Bocholt verloren. Tegen bekerhouder en bekerfinalist Visé werd een geflatteerde nederlaag geleden (21-28). Het spel was toch al vele malen beter dan dat van afgelopen week, toen in Hasselt echt kansloos verloren werd. Door de zege van Antwerpen op Middelkerke plaatste Visé zich niet voor de play-offs. Bocholt begint over twee weken als nummer 4 van de rangschikking aan seizoensfinale met een thuiswedstrijd tegen nummer 3 Antwerpen.

In de openingsfase hielden beiden ploegen gelijke tred, Bocholt had geregeld initiatief en bespeelde de ruimte die Visé liet aan de rechterkant een aantal malen goed. Na 16 minuten sloeg Visé het eerste gaatje van twee doelpunten (6-8) en naarmate de wedstrijd vorderde, slopen er steeds meer foutjes in het spel van Bocholt. Visé, met de herstelde Kristien Leonaers in een leidende rol, strafte die foutjes direct af en had bovendien met Monia Masrouki een vlijmscherpe afwerkster in de gelederen (9x). Bij rust was de schade evenwel nog te overzien (11-14).

Na de pauze bleef Bocholt knokken om de achterstand te verkleinen en soms leek dat ook te lukken, maar ook Visé bleef scoren en Bocholt wisselde sterke momenten af met zeer slordige fases. Balverlies en technische fouten in het tweede bedrijf - weliswaar afgedwongen door de hoge, felle dekking van Visé - waren uiteindelijk debet aan de te dikke nederlaag (21-28).

Doelpuntenmakers Bocholt: Geutjens, Peeters 5, Smits, Kranzen 4, L.Clijsters, A. Clijsters, Rooijakkers 1

De beloftenploeg, reeds geplaatst voor de finale van volgende week, sloot de reguliere competitie in stijl af met een 24-20 overwinning op de beloften van Visé.