Dames verliezen eerste finaleduel

De eerste finalewedstrijd in de best-of-three is afgelopen weekend helaas verloren door onze dames. HB Sint-Truiden kwam voor hun thuispubliek sterk uit de startblokken en Bocholt was tot achtervolgen veroordeeld. Helaas lukte het ditmaal niet de kloof te dichten en won Sint-Truiden met 27-20 (14-10 bij de rust).

De eerste paar minuten was het aftasten van beide partijen, waarna Sint-Truiden de eerste goals aan mocht tekenen. Achilles kwam zeer moeizaam tot scoren en wanneer de Truidense dekking geslecht was, werden de kansen niet benut. Bij een 7-1 achterstand na 10 minuten kwam Bocholt, na een time-out, beter in de wedstrijd en wist de achterstand te verkleinen tot 7-5. De dekking stond in deze periode prima en aanvallend werden penalty’s benut. Helaas werd er nergens de aansluitingstreffer gemaakt, waardoor Bocholt moest blijven achtervolgen. De kloof bij de rust was 4 doelpunten: 14-10.

Na de rust bleef het verschil lang hetzelfde. Alvorens Sint-Truiden deze beetje bij beetje wist te vergroten tot een maximale voorsprong van 7 doelpunten. In een ultieme poging wederom een inhaalrace te doen slagen ging de Bocholter dekking open en werd er offensiever verdedigd. Dit leidde tot meer fouten en missers aan de kant van Sint-Truiden, maar de beoogde makkelijke doelpunten bleven uit. Scoren bleef een hekel punt in deze wedstrijd en uiteindelijk werd er verloren met 27-20.

“De eerste helft maken we een afschuwelijke start, we komen direct 7-1 achter. We missen veel en moeten daarom de hele tijd achter de feiten aanlopen. Wanneer Edel dan rood pakte, wisten we dat het nog zwaarder ging worden. Tweede helft loopt verder in de lijn van de eerste helft. Zo hebben we dan ook terecht onze eerste finales wedstrijd verloren. Volgende week staan de bordjes echter weer op 0-0. Elke wedstrijd moet gespeeld worden en ik heb al finales gespeeld waar we de eerste match uit met 9 doelpunten verloren om daarna 2x thuis te winnen. Alles is dus mogelijk en we gaan er nog steeds de volle 100% voor.”, aldus Sam Robyns, de topscoorder aan Bocholtse zijde met 5 doelpunten.

Op zaterdag 11 mei staat de 2e finalematch gepland in sporthal de Damburg. Om 18u00 gaan onze dames er alles aan doen om kans te blijven houden op de titel. Zij kunnen daarbij alle support heel goed gebruiken en wij hopen dan ook dat supporters massaal aanwezig zullen zijn!

10 min: 7-1

20 min: 9-5

30 min: 14-10

40 min: 18-13

50 min: 23-16

60 min: 27-20

Doelpuntenmakers Bocholt : S. Robyns 5, Janssen 4, Doeswijk 3, E. Robyns 3, Kranzen 2, Theuwissen 1, Noten 1 en Welters 1.