DAMES: na Hasselt, nu Waasmunster!

Hieronder vind je de wedstrijdverslagen van de woensdagwedstrijden in Hasselt. Ook werpen we een vooruitblik op de wedstrijden van komende zaterdag, wanneer we Waasmunster in de Damburg ontvangen.

Wedstrijdverslag Beloften :

Hasselt komt best uit de startblokken en kan al snel een verschil maken van meerdere doelpunten.  Na 13’ speeltijd staat het reeds 10 -5. In de 22ste minuut hebben ze nog steeds een voorsprong van 6 doelpunten: 16-10.  Maar in de laatste 8 minuten van de eerste helft kunnen ze nog slechts 1 doelpunt scoren. Bocholt daarentegen zet eindelijk het tegenoffensief in en knabbelt de achterstand weg. Ruststand: 16-16. In de 2de helft verloopt de wedstrijd heel gelijkopgaand. Er wordt om en om gescoord wat resulteert in een tussenstand van 23-23 in de 14de minuut. Maar weer vinden onze meisjes hun goede conditie terug en langzaamaan lopen ze uit tot de eindstand van 26-29! Mooie overwinning van onze Beloften en een co-leiderschap als extra beloning!

Scoorden voor Bocholt: Myriam 9, Jolien 5, Elien 3, Brenda 1, Lieke 5, Femke 2, Nele 4

Wedstrijdverslag Dames :

Onze Dames starten zenuwachtig en worden dadelijk stevig onder druk gezet door de snelheid van Hasselt. Pas in de 5de minuut kan An een eerste scoren voor Bocholt. Hasselt houdt het tempo zeer hoog en onze Dames vinden geen antwoord. Elk foutje, elk balverlies wordt efficiënt afgestraft. Na 16 minuten is er reeds een zeer stevige kloof van 7 doelpunten: 12-5. Dan komt Bocholt toch wat tot scoren wat resulteert in een 22-14-ruststand. Na de rust kunnen onze Dames beter mee met het spel, maar het blijkt onmogelijk om de kloof te overbruggen en ze stranden op een 37-29-eindstand, een gelijkspel in de tweede helft dus. Een wedstrijd waarvan de 2 punten niet noodzakelijk waren, maar waarvan gehoopt werd toch een grotere vuist te kunnen maken.

Scoorden voor Bocholt : An 2, Sofie 12, Jolien 1, Leen 5, Iris 3, Michelle 1, Esther 3, Lieke 1, Nele 1

Na het spelen van de volledige heenronde staat Bocholt op een zeer verdienstelijke derde plaats, na Visé en Hasselt. Aangezien we enkel van deze ploegen verloren, staan we dus op onze waarde geklasseerd. En: nog steeds op schema voor play-offdeelname!

Nu zaterdag spelen onze Dames reeds de eerste wedstrijd van de terugronde. Hopelijk kunnen ze hun hoofd terug leegmaken en met nieuwe moed en veel vertrouwen de thuiswedstrijd tegen Waasmunster aanvangen. In Waasmunster speelden ze een dijk van een wedstrijd; in onze Damburg gaat dit zeker lukken! De wedstrijden zaterdag starten om 16u15 (Beloften) en 18u00 (Dames 1). Supporters op post!