Bocholt zet Europees avontuur verder

Na een doelpuntenrijke en sportieve wedstrijd is Bocholt een ronde verder in Europa, met een nieuwe zege op zak. Käerjeng had na het thuisverlies de hoop nog niet opgegeven en nam een goede start: 2-4. Bocholt herstelde echter het evenwicht via Roel Valkenborgh, Brecht Wertelaers en Evert Kooijman (7-7) en nadat Bjorn Alberts een strafworp neutraliseerde, nam Bocholt duidelijk de bovenhand: 16-12. Een tijdstraf brak echter het momentum en Käerjeng profiteerde van Bocholter onnauwkeurigheden om het lege doel te bestoken en zo was bij 17-17 alles te herdoen. Gerust werd er uiteindelijk met de kleinste voorsprong: 20-19.

De Luxemburgers bleven ook nog een kwartier lang in de tweede helft vlot scoren maar Wout Winters en topschutter Serge Spooren hielden de Bocholter trein op de sporen naar de volgende ronde: 30-28. Het hoge tempo begon nu sporen na te laten bij de bezoekers en dat was het sein voor Bocholt om even door te duwen. Bij de 34-29 van Damian Kedziora lag de wedstrijd in de plooi maar het publiek bleef verwend met doelpunten van onder andere nog Joren Lamers, Brecht Wertelaers en Elias Koninkx. Wout Winters gooide uiteindelijk de 41e binnen en Käerjeng strandde op 34.

Bocholt wordt komende dinsdag dus uitgeloot in de 3e ronde van de EHF-Cup, wederom een clubprimeur, en niet onbelangrijk is ook de nieuwe Europese zege, voor de club- en landencoëfficiënt dan. De loting kan ’s avonds besproken worden in de bus richting Aalsmeer, waar Bocholt zijn uitgestelde BENE-Leagueduel moet spelen. Daar gaat nu even de focus weer naartoe. Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 6-7
20 min: 13-12
30 min: 20-19
40 min: 27-26
50 min: 35-30
60 min: 41-34

Bocholt : Alberts, Leroy, Wertelaers 4, M. Lamers, Winters 7, Kooijman 7, Cremers, Koninkx 1, Spooren 9, Valkenborgh 5, J. Lamers 1, Driesen, Roelants, D. Kedziora 5(1), Meijer 2