Bocholt zet eerste stap naar titel

In een harde eerste titelwedstrijd heeft Bocholt het laken naar zich toe getrokken. Dat ging – soms letterlijk – niet zonder slag of stoot, want in de eerste helft was Tongeren de betere ploeg maar op karakter ging Bocholt toch met gelijkhangende bordjes naar de kleedkamer. In de eerste tien minuten van de tweede helft Bocholt was lichtjes beter en daarna veruit dominant: van 19-21 ging het naar 20-28. Er kwam zeker nog een Tongers slotoffensief, maar dat strandde. Bocholt heeft nu één zege nodig om zich kampioen te kronen en zal dat volgend weekend in de Damburg direct willen doen! Supporters op post, Forza Bocholt!

In de eerste vijf minuten bleek dat de Eburonen klaar waren voor de titelstrijd. Bocholt was onder de indruk en botste op een super-Schenk in het Tongerse doel, terwijl de lokale aanval wel succesvol was: 3-0 na 7 minuten. Verdedigend zijn dat echter geen slechte cijfers en toen Bocholt ook goals begon te maken (Nejc Zmavc, Brecht Wertelaers, Damian Kedziora) stond het na tien minuten 3-3. Enige tijd bleven de ploegen op gelijke hoogte, maar bij 6-6 ging het via Qerimi, De Beule en Meijer naar 9-6 en moest Bocholt zich herbronnen in een time-out. Dat lukte goed, want Roel Valkenborgh en Miha Pucnik stelden weer gelijk en Bjorn Alberts deed zijn duit in het zakje door ook een strafworp te keren: 10-10. Toen Damian op strafworp Bocholt weer deed bijbenen tot 12-12 was er niets aan de hand en dat bleef zo, ondanks dat Bocholt door een dubbele tijdstraf voor onze Sloveense connectie, bijna 2 minuten met 4 tegen 6 kwam te staan. Tongeren deed er dus niet mee en Bartosz wiste een doelpunt van Qerimi uit: 13-13 bij het einde van de eerste helft.

Bocholt en Tongeren bleven in het begin van de tweede helft in elkaars buurt. Roel Valkenborgh en Bartosz Kedziora luidden de aanvalstrom, maar Franse-profs-in-wording Qerimi en Bolaers hielden gelijke tred. Bocholt begon licht overwicht te krijgen (19-21) en bij een tijdstraf voor Tongeren vergrootte Bocholt de kloof tot vier doelpunten: 19-23 via Brecht Wertelaers. Tongeren gebruikte een time-out maar Bocholt kwam daar beter uit; onze opbouwrij Valkenborgh-Kedziora-Winters deelde de Eburonen een serieuze tik uit: 21-29 met nog 8 minuten op de klok, met ook een hoofdrol voor Bjorn Alberts. Tongeren ging nu nóg feller verdedigen maar liep enkel tegen tijdstraffen op, waarbij Bocholt nu op zijn beurt vergat het overtal te verzilveren door niet te scoren. Onze neus kwam het deksel tegen, want in ondertal zag het Tongeren wel profiteren: De Beule met 25-29 met iets minder dan 3 minuten op de klok. Een minuutje werd niet gescoord en vervolgens maakte Damian de 30e Bocholter goal. De vijf doelpunten konden niet meer worden opgehaald en bij 27-30 werd afgefloten.

Bocholt heeft nu de helft van het werk erop zitten maar beseft goed dat Tongeren ook kansen heeft laten liggen. De wedstrijd van volgende week mag dan wel in de eigen Damburg zijn, Tongeren zal zich weren als een duivel in een wijwatervat om een derde wedstrijd uit de brand te slepen. Iets wat onze Heren niet zien zitten. We gaan alvast er weer een hel van maken. Supporters dus op post! Forza Bocholt!