Bocholt wint ook tweede play-offduel

Verslag PO 2
Sporting NeLo - Achilles Bocholt: 33-36

In opnieuw een doelpuntenrijke wedstrijd trokken de Heren het laken naar zich toe in deze Noord-Limburgse derby. NeLo wilde profiteren van het duel Visé-Hasselt om zich omhoog te knokken in de stand en Bocholt kon bij winst een belangrijke stap zetten naar de finales. Beide ploegen streden dus om elke meter. Wout Winters kon het eerste lokale foutje uitbuiten, Bjorn Alberts stopte vervolgens een strafworp maar Denert kon even later toch scoren op de break: 1-1. Er zat amper verschil tussen de ploegen en zelfs nadat Bocholt een klein kloofje had (3-5) kon NeLo terug bijbenen. De Bocholter opbouwrij Valkenborgh-Winters-Spooren was goed bij schot tegen hun opleidingsclub, maar Habraken, Jerry en Vernooy hielden NeLo eenvoudig bij. Iets na de 20ste minuut kwam NeLo zelfs voor het eerst op voorsprong (12-11) en nu moest Bocholt via Evert Kooijman en Damian Kedziora in de achtervolging: 15-15. De draaibal van ex-Bocholtenaar Denert was hierbij een opvallend feit, net als even later zijn smerige overtreding op Serge Spooren (28’), die met rechtstreeks rood werd bestraft. NeLo was even van slag en Damian Kedziora en Roel Valkenborgh lieten Bocholt met een kleine voorsprong gaan rusten: 17-18

In het begin van de tweede helft scoorde Bocholt tweemaal op rij en deze driepuntenkloof bleef enige tijd intact, niet in het minst dankzij de inspanningen van Bjorn Alberts, tot 20-23. Maar Bocholt botste aan de overkant ook op een doelman in goeden doen, waardoor NeLo -na een gemiste Bocholter strafworp- met drie doelpunten op rij gelijkmaakte tegen een gereduceerd Bocholt. Maar in complete formatie bleek Bocholt niet onder de indruk en via Damian Kedziora en tweemaal Wout Winters ging het terug naar drie doelpunten verschil: 23-26. Een nieuwe Bocholter misser vanop de strafworplijn bleef ongestraft en het verschil bleef rond de drie doelpunten hangen, met een vermelding voor NeLo-doelman David Polfliet, de oudste man op het veld. Een draaibal van wie anders dan onze Andreas Kittel bracht het verschil op 4 (26-30) en nu trok Bocholt nog eens alle registers open tegen de stilaan moegestreden thuisploeg; Serge Spooren en Evert Kooijman brachten het naar 27-32. Na de time-out van NeLo was Bocholt -nu met Clem Leroy als betrouwbaar sluitstuk in doel- paraat voor de doodsteek. Twee goals van Roel Valkenborgh gevolgd door eentje van Brecht Wertelaers maakten er 29-36 met nog tweeëneenhalve minuut op de klok en wedstrijd gespeeld. Dat in de laatste minuut Marx de score voor NeLo nog wat bijwerkte was enkel voor de statistieken; Bocholt gaat met een belangrijke 33-36 uitzege lopen.

Door deze winst duwen onze Heren NeLo terug op 5 eenheden, met nog acht punten te verdelen. Hasselt blijft op 3 punten achterstand, na winst in Visé, dat al op 6 punten achterstand staat . Ze hebben daar al mirakels nodig, maar het is aan Bocholt om in het eerstvolgende duel tegen de Luikenaars er definitief komaf mee te maken, na één weekendje rust. Op 14 april staat Bocholt-Visé op het programma. Supporters op post, Forza Bocholt!