Bocholt verslaat Hasselt na matige wedstrijd

Afgelopen weekend stond de verplaatsing naar Hasselt op het programma voor Bocholt in het kader van de play-offs. In de reguliere werd er twee keer gewonnen van deze ploeg, maar met de kennis dat Hasselt moest winnen om enigszins aan te kunnen haken, werd er toch een moeilijke wedstrijd verwacht. Dit werd het ook; Bocholt speelde verre van haar beste wedstrijd en Hasselt wist lang vinkentouw te blijven. Uiteindelijk werd er een gaatje geslagen welke behouden bleef voor Achilles: 25-28 was de eindstand.

De eerste paar minuten begonnen van beide kanten met veel goals. Aanvallers werd geen strobreed in de weg gelegd en wisten daardoor eenvoudig doel te treffen. Het tempo ging maar mondjesmaat omhoog doordat er vele tactische varianten in de dekking werden uitgevoerd. Hierdoor moesten beide ploegen zich regelmatig aanpassen en reorganiseren. Bocholt wist als eerste een gat te slaan van 2 doelpunten en wist deze gedurende de eerste helft vast te houden. De ruststand: 13-15.

Na de pauze wist Bocholt gelijk door te drukken naar 4 goals verschil. Hasselt werd gedwongen tot het uiterste gedwongen om dit gat te dichten en sloeg hier bijna in. Elke keer als Hasselt de aansluitingstreffer wist te maken, was Achilles echter bij de pinken en vergrootte het verschil weer. Na 50 minuten met 21-25 op de teller was het pleit beslecht. Ondanks nog 2x keer balverlies in de laatste minuten kwam Bocholt niet meer in de problemen en wist de overwinning veilig te stellen; 25-28.

Keepster Jilly Achten over de wedstrijd: “Het was niet onze beste of mooiste wedstrijd, maar als we er dan toch zo eentje moeten hebben dan hebben we die toch al achter de rug. We hebben kort doorgeduwd in de tweede helft, maar nog iets te kort waardoor het op het einde van de wedstrijd nog ietwat spannend werd. Maar lang genoeg opdat Hasselt niet echt een kans had om echt aanpsraak te maken op de zege, die hebben we dus echt wel verdiend gewonnen”.

Door de overwinning blijven onze dames koploper in de play-offs en kunnen ze in de volgende wedstrijd een grote stap zetten naar een finaleplek. Op zaterdag 30 maart komt Femina Visé op bezoek in de Damburg. De wedstrijd start om 20.30u en onze dames kunnen wederom uw steun zeer goed gebruiken!

Achten: “Visé over een paar weken is een hele belangrijke, als we winnen dan zetten we ons op 5 punten voorsprong met nog maar drie speeldagen, dus dan kunnen we echt beginnen dromen van die finale. Visé heeft misschien een opdoffer van Sint-Truiden gekregen, maar ze zijn de laatste tijd wel echt sterk bezig dus absoluut niet te onderschatten. Het is een ploeg die ervaring heeft met momenten als nu, wanneer het er echt om gaat. En we hebben het nooit makkelijk tegen hen, maar ik ben er zeker van dat als we gewoon ons ding doen zoals de afgelopen maanden, dat we die punten dan thuis houden.”

Tussenstanden :

10 min: 4-5

20 min: 9-11

30 min: 13-15

40 min: 17-20

50 min: 21-25

60 min: 25-28

Doelpuntenmakers Bocholt : E. Robyns 15, Kranzen 6, Noten 3, Janssen 2, S. Robyns 1 en Welters 1.