Bocholt uit Beker gewipt

Verslag Beker van België
Initia Hasselt – Achilles Bocholt: 29-28

Het avontuur van Bekerhouder Bocholt eindigt dit seizoen in de kwartfinales. Tegenstander Hasselt bleek, net als in het BNL-duel, te sterk, hoewel deze keer nipt. Initia had zijn tactiek niet veranderd en verraste Bocholt deze keer dus niet. Roel Valkenborgh en de gebroeders Kedziora profiteerden van een leeg doel of een snelle omschakeling, maar konden Hasselt echter niet afschudden: 3-4 na tien minuten. Robyns en Bogaerts namen vervolgens de thuisploeg op sleeptouw en het missen van kansen door Bocholt wreekte zich in een 6-4 score (hoewel ook Köhlen vanop de strafworplijn faalde). Deze kloof bleef redelijk constant, ook in Bocholter overtal, en iets na de 20e minuut zorgden Köhlen en Bogaerts voor 14-10. Onder andere twee strafworpen van Bocholt konden het tij niet keren, want dezelfde twee Hasselaars hielden Initia overeind: 17-14 aan de rust.

Bocholt schakelde hoger in het begin van de tweede helft en snelle mannen Damian Kedziora en Evert Kooijman straften de lokale tactiek steeds vaker af met een punt in een leeg doel. Even later tekende Serge Spooren voor de gelijkmaker en bij 19-19 was alles te herdoen. Bocholt kreeg ook deze keer weer veel weerstand van de Hasseltse goalie Vonckx, maar deze kon niet vermijden dat de gebroeders Kedziora het laken naar Bocholter kant aan het trekken waren: 20-22. Het was echter van korte duur, want Köhlen deed de Hasseltse motor weer aanslaan (22-22) en het schip was vertrokken. Cusumano en Robyns maakten een kloofje tot 26-23 en cirkelspelers Van Der Goten en Houbrechts kregen na 50 minuten sloopwerk op de cirkel nu ook meer en meer ruimte van de vermoeide Bocholter verdediging: 29-25 met nog 5 minuten op de klok. Hasselt wist niet meer te scoren in die laatste 5 minuten, terwijl Bocholt nu pas zijn efficiëntie terugvond. Cirkelspelers Evert Kooijman en Jordi Cremers deden Bocholt aansluiten met nog 2 minuten op de klok: 29-28. Tevens de eindstand, want naast Hasselt kon ook Bocholt geen enkele bal, ook niet de laatste, voorbij de sterke Vonckx krijgen. Geen verlengingen, maar een uitschakeling.

Voor de 2e keer in 14 dagen bleek Hasselt dus de juiste wapens te bezitten om Bocholt af te stoppen. Stof tot nadenken en een afsluiter van 2017 in mineur. Bocholt moet zijn Beker dus weer afgeven (2018 is dan ook een even jaar) maar kan desondanks terugkijken op een speciaal jaar, met 3 prijzen, een goede Europese campagne en de leidersplaats in de BENE-League. Nu even verdiende rust. Voor onze internationals start het na Nieuwjaar terug met een interlandcampagne; de rest komt op 20 januari terug in competitie ter gelegenheid van de Clash van het Noorden tegen NeLo (wel naar de halve finales, net als Tongeren) in de Damburg. Supporters op post, Forza Bocholt!