Bocholt ruimer op kop

Verslag BENE-League
Lions - Bocholt: 30-33

In een beklijvende wedstrijd tussen twee titelkandidaten, heeft Bocholt uiteindelijk aan het langste eind getrokken in Sittard tegen thuisploeg Lions. De goed gevulde hal zag Lions sterk starten via Stavast (2-0) maar Evert Kooijman, Roel Valkenborgh en Brecht Wertelaers lieten niet begaan: 3-3. Even later hetzelfde scenario maar dan met Damian en Bartosz Kedziora om gelijk te maken en zo stond er na 10 minuten 5-5 op het scorebord. In de daaropvolgende 10 minuten kreeg Bocholt 3 tijdstraffen te verwerken en Stavast en de Portugezen Ramos en Nuno Rebelo profiteerden van het overtal. Damian Kedziora en Evert Kooijman konden als enigen nog iets terugdoen maar bij 11-7 zag het er povertjes uit voor Bocholt. Onze Heren stabiliseerden nu de situatie maar inhalen was er nog niet bij. Want niet alleen onze cirkelspelers Evert Kooijman en Jordi Cremers -beiden tegen hun ex-ploeg- kregen veel ruimte, maar ook Lions-pivot Steins en opbouwer Ramos.  Damian Kedziora zorgde tegelijkertijd wel nog voor 3 Bocholter doelpunten in de eerste helft, die met 17-14 in ons nadeel werd afgesloten.

Bocholt kwam echter met veel vechtlust terug het veld op en via Evert Kooijman en weer 3x Damian Kedziora stond het weer gelijk: 19-19. Een tijdstraf voor Bocholt leek hetzelfde effect te hebben als in de eerste helft, want Lions liep vervolgens weer vlot uit: 22-19 via enkele doelpunten van cirkelspeler Bergen. Maar ook de thuisploeg werd nu tweemaal kort na elkaar met ondertal geconfronteerd en Serge Spooren en wederom Damian Kedziora -met een lobje- hingen de bordjes terug in evenwicht: 24-24 met nog een kwartier op de klok. De tribune maakte zich op voor een spannend slot.

Bocholt ging nu door op zijn elan en kwam via Miha Pucnik en Evert Kooijman voor de eerste keer in deze match op voorsprong. Bjorn Alberts verhinderde twee tegenprikken van Lions maar Ramos en Steins vonden even later toch enkele openingen. Gelukkig bleef Damian Kedziora ook voor zijn tiende strafworp ijzig koel oog in oog met Hoiting, toch ook een specialist in het genre: 26-28 met nog 7 minuten op de klok. Er werd enkele minuten niet gescoord en beide coaches namen kort na elkaar een time-out om bij te sturen. Ramos bleef een gesel voor de Bocholter defensie en deed de thuisploeg telkens aansluiten, maar Wout Winters en Bartosz Kedziora deden dit teniet: 28-30. De beslissing viel toen Lions een tijdstraf kreeg, waardoor het 2 van de laatste 3 minuten in ondertal kwam te staan. Ze wisselden hun keeper in voor een veldspeler en zo kon Evert Kooijman 1x profiteren van een leeg doel, maar het was Andreas Kittel die de hoofdrol opeiste tegen zijn ex-ploeg met twee knappe doelpunten. Zo kwam Bocholt op 33 doelpunten, terwijl Lions via opnieuw Ramos en Steins niet verder dan 30 kwam.

Bocholt gaat dus met 2 punten aan de haal bij een rechtstreekse concurrent, wordt steviger leider en sleepte daarbij ook de prijs van Man of the Match binnen: Damian Kedziora werd beloond voor zijn 10 (nogmaals: 10!) benutte strafworpdoelpunten en 3 bijkomende veldgoals.  Bocholt staat nu 3 punten los van Lions en 4 van het duo Visé (dat 10 dagen geleden al won van Quintus) en Bevo. Die laatsten, onze komende tegenstander, wonnen het duel van Hasselt om die plek, waardoor Initia nu plots 6e staat, want Aalsmeer won immers bij Tongeren en klimt hen voorbij. Verder ging NeLo nipt verliezen bij Hurry Up en Volendam verslikte zich thuis in Sasja, dat een gelijkspel kwam afdwingen.

Volgende week zaterdag ontvangen we Bevo, wat opnieuw een wedstrijd op het scherp van de snee zal worden en tegelijk de laatste match van de heenronde is. Bocholt is alvast goed op pad richting de Final Four maar de weg is nog lang. Supporters alvast op post, Forza Bocholt!