Bocholt niet in de problemen bij Tongeren

Verslag BNL Tongeren – Ach. Bocholt

De thuisploeg startte fel maar botste al direct 3 keer op rij op Clem Leroy, die zo zorgde dat na 2 minuten Damian Kedziora de score opende. Bij 3-3 na 7 minuten en een gemiste strafworp aan beide kanten, sloeg Bocholt via Serge Spooren, Roel Valkenborgh en Wout Winters een kloofje: 4-8. De wedstrijd werd wat bitsiger en de tijdstraffen volgden elkaar een tijdje op. Intussen probeerden Pepels en De Kuyper Tongeren wat dichterbij te brengen en eerst lukte dat nog, tot 11-12. Maar op dat moment was het nog 5 minuten al Bocholt wat de klok sloeg, met hoogstaand verdedigingswerk, waardoor Brecht Wertelaers en Evert Kooijman vooral via de break de kloof op 6 doelpunten vastlegden aan de rust: 12-18.

Martijn Meijer maakte het zijn ex-ploeg in het begin van de tweede helft verder knap lastig en samen met Serge Spooren, Damian Kedziora en Brecht Wertelaers werd de kloof nog wat uitgebouwd. Bij 16-25 was de kloof maximaal, met nog 20 minuten te gaan. De wedstrijd lag dus in de plooi en de score liep nog hoog op. Antic, Gevers en de onvermijdelijke Devisch lieten zich zien bij Tongeren maar Bocholt had de zaken onder controle. Bartosz Kedziora maakte zijn eerste seizoensdoelpunten voor Bocholt en ook Elias Koninkx en Ruben Roelants lieten zich noteren op het wedstrijdblad. Devisch legde de 30e voor Tongeren uiteindelijk in het mandje maar Bocholt stelde daar maar liefst 38 doelpunten tegenover.

Bocholt blijft dus leider maar loopt niet verder uit, want Visé liet zich niet verrassen thuis tegen Hurry Up en Lions won duidelijk bij Volendam. Bevo vervolledigt de top 4 na winst tegen Hasselt, de zoveelste overwinning op rij voor de ploeg uit Panningen. Net daarachter liet Aalsmeer opnieuw van zijn pluimen door zwaar verlies bij NeLo, dat daardoor de Hollanders bijbeent, op 2 punten van Bevo. Onderaan het klassement verhinderde Sasja dat Quintus in een rechtstreeks duel de rode lantaarn mede op de schouders van de Antwerpenaren hees, door een gelijkspel af te dwingen. Volgend weekend krijgt Bocholt het bezoek van Bevo en we hopen daarbij een einde te maken aan diens succesreeks, Forza Bocholt!