Bocholt naar de Final 4!

Wat kan handbal toch mooi zijn! Het voorbije weekend kreeg Bocholt nog een doelpunt tegen in de laatste seconde en door dit zuur puntverlies had Bocholt de plaatsing voor de Final 4 niet meer in eigen handen. Dit weekend had Alfred Hitchcock opnieuw een scenario voor een spannende thriller geschreven. Beurtelings namen Volendam en Bocholt telkens een voorsprong van enkele doelpunten maar op het einde kon Bocholt toch het verschil maken: eindstand 33-35. Maar na deze mooie uit-overwinning was het nog even tandenbijten en wachten op de definitieve uitslag in Tongeren. Tongeren moest namelijk minstens een gelijkspel behalen tegen Aalsmeer opdat Bocholt dat laatste Final 4-ticket kon bemachtigen. Vijf minuten voor tijd had Aalsmeer nog 3 doelpunten voorsprong, dus leek het over en uit voor Bocholt. Maar Tongeren is in de laatste wedstrijdminuten kunnen terugkomen tot een gelijkstand, en vijf seconden voor affluiten scoren de Eburonen de winnende goal! Hitchcock had zijn uiterste best gedaan. Met dank aan Tongeren om deze sportieve verplichting zo mooi te vervullen. Dankzij deze overwinning eindigt Bocholt op een duidelijke 4de plaats en speelt het op zaterdag 6 februari om 19u30 de halve finale tegen de Limburg Lions in het hol van de leeuw. Maar we gaan ervoor! FORZA BOCHOLT!

Bocholt nam een snelle start. Na 45 seconden leidde Bocholt al met 0-2 met twee doelpunten van Roel, maar ook dankzij Björn Alberts die al drie open kansen van Volendam neutraliseerde. Maar na enkele technische foutjes aan Bocholter zijde kwam Volendam in de 6de minuut op voorsprong na een benutte tegenaanval van Maurits Van Buren. Bij een 6-5 stand miste Bocholt nog een 7-meter, terwijl Geert Hinskens wel twee keer scoorde vanaf de stip: 8-6 na 12 minuten. Bocholt was even het noorden kwijt en na balverlies kreeg Jaap Beemsterboer alle ruimte om tot een maximale voorsprong van drie doelpunten te komen. Dit kloofje werd al snel kleiner. Zelfs in ondertal kwam Bocholt in de 21ste minuut op één goal na een doelpunt van Miha Pucnik. In de laatste vijf minuten nam Bocholt over via Jordi Cremers en Roel Valkenborgh en ging rusten met 14-16 cijfers.

Na drie minuten in de 2de helft moest Brecht Wertelaers gekwetst het veld verlaten. Ook verdedigend lukte het niet meer voor Bocholt en Volendam kon veel te gemakkelijk terugkomen: 20-20 na 7 minuten. Miha Pucnik en Léon Van Schie namen Bocholt terug op sleeptouw: 20-22 (9de minuut). Aanvallend ging Volendam in de fout; driemaal op rij kon Bocholt op tegenaanval de voorsprong behouden met o.a. een schitterend effectballetje van Roel Valkenborgh. Helaas miste Bocholt bij deze 23-25 stand nog een tegenaanval en via Jorn Smits werd het 28-26 in de 21ste minuut. Bij een 29-28 stand (23ste minuut) stopte Björn Alberts een 7-meter van Geert Hinskens. Vlatko Tasevski nam dan de teugels in handen: hij maakte zelf enkele belangrijke doelpunten en met een superassist naar Léon Van Schie leidde hij Bocholt naar een 31-32 stand op 3 minuten voor het einde. Beurtelings werd er nu gescoord. Volendam nam nog enkele risico’s waarvan Andreas Kittel profiteerde: 33-35 eindstand.

Het was nog even nagelbijtend wachten op de uitslag van Tongeren – Aalsmeer. De ontlading was des te groter na het positieve bericht van winst in Tongeren. Na veertien zware BeNe-League wedstrijden moest Bocholt dus wachten tot de laatste seconden om zich te plaatsen voor deze sportief fel begeerde Final 4.

Er wachten Bocholt nog zware weken:

• volgende week zaterdag 6 februari om 19u30 in Sittard tegen de Limburg Lions
  • zondag 7 februari ofwel om 17u voor de 3de of 4de plaats ofwel om 19u30 voor de finale wedstrijd
  • op zaterdag 13 februari speelt Bocholt om 20u15 de halve finale van de Beker van België in Tongeren
  • tijdens het weekend van 20/21 februari speelt Bocholt in Merksem haar 1ste Play-off wedstrijd in Merksem.

Maar sportief succes zorgt ook voor een positieve flow. Dit is waarvoor de spelers het uiteindelijk doen. Forza Bocholt!!!