Bocholt moet belle toestaan

In de tweede finalewedstrijd is Bocholt er niet in geslaagd om het laken en de titel naar zich toe te trekken. Callant Tongeren strafte, na een evenwichtige eerste 20 minuten, een missend Bocholt af richting de rust: 11-16. In de tweede helft werd in stukken een remonte ingezet en 5 minuten voor tijd stond het terug gelijk: 28-28. Maar in de slotfase werd Bocholt weer slordig en botste op een superieure Schenk in het Tongerse doel. Een nieuwe gelijkmaker voor verlengingen belandde aan de verkeerde kant aan de paal en zo moet er na een 30-31 verlies volgende week in de Damburg een belle gespeeld worden. Supporters opnieuw massaal op post, Forza Bocholt!

Een bijna tot de nok gevuld Damburg kreeg geen mooie wedstrijd te zien. Vele slordigheden waren een gevolg maar in de tussenstanden bleef in de eerste twintig minuten de spanning zitten. Beide ploegen scoorden vanop diverse posities en de doelmannen waren zeker bij de les. Bij 8-8 (18’) nam Tongeren voor het eerst in de match een voorsprong via Meijer op strafworp, gevolgd door een strafworpmisser van Damian Kedziora. Bocholt leek van slag en toen even later een nieuwe strafworp werd gemist en Bocholt in ondertal kwam, sloeg Tongeren zijn slag en liep uit naar 9-15 via Qerimi, Glesner en een vlieger van De Beule. Bocholt was niet bij machte om veel terug te doen en zo gingen we rusten bij een 11-16 stand.

Glesner en De Beule waren ook na de rust een gesel voor de Bocholter verdediging, die Qerimi uit het spel probeerde te halen. Het was veel net niet voor Bocholt en als het doorbrak, was er nog altijd een gefocuste Schenk in doel.  Bartosz Kedziora zorgde er met twee strafworpen en een doelpunt voor dat Tongeren niet een nog grotere kloof op het bord zette: 17-23. Toen Bartosz echter met een tijdstraf naar de kant moest, tekenden Roel Valkenborgh en Miha Pucnik in ondertal zelfs voor een verkleining van de kloof naar 19-23. Beetje bij beetje kreeg Bocholt terug vertrouwen en gesteund door een fanatiek publiek kroop het -na de derde tijdstraf en dus rode kaart voor Tongerse verdediger Stijnen- beetje bij beetje dichterbij: 24-26 (Miha Pucnik) en Jordi Cremers en Serge Spooren voor 26-27 na doelpunten van Glesner en Qerimi.

Dezelfde Jordi Cremers zette even later, na een doelpunt van Roel Valkenborgh, de bordjes gelijk: 28-28 en we kregen een kokende, nagelbijtende laatste 5 minuten. Meijer en Roel Valkenborgh scoorden tot 29-29. Toen kwam de opmars van Bocholt tot een stilstand door een tijdstraf. Tongeren strafte twee mislukte aanvallen van Bocholt af met doelpunten in een lege goal, getekend Qerimi. Bocholt mocht de laatste 2,5 minuut in overtal spelen door twee tijdstraffen, maar kreeg 6 tegen 4 geen bal voorbij Schenk. Tongeren bleef standhouden zonder te scoren en kreeg twintig seconden voor tijd pas de aansluitingstreffer te verwerken: 30-31 via strafworp van Bartosz Kedziora. Tongeren leed nog balverlies en in de zes laatste seconden werd Roel Valkenborgh nog in een shotpositie gebracht, maar zijn bal miste doel. 30-31 eindstand en 1-1 in de tussenstand

Tongeren vermeed op het einde dus verlengingen in de Damburg, of nog: Bocholt dwong ze niet meer af. Zo mist Bocholt een eerste kans op de titel. Net als vorige week was in deze wedstrijd één ploeg net iets minder scherp dan de andere (titelstress) en dat werd afgestraft. Volgende week is het dus voor beide ploegen erop of eronder, we zullen er nog meer klaar voor moeten zijn! Forza Bocholt!