Bocholt aan vooravond van loodzwaar parcours

Zondag aanstaande start voor de dames van Bocholt de zwaarst mogelijke reeks van wedstrijden in competitieverband. Bocholt, momenteel tweede in de rangschikking kruist achtereenvolgens de degens met Sint-Truiden (nummer 4), landskampioen Hasselt (nummer 1), bekerwinnaar Visé (nummer 3) en Antwerpen (nummer 5). De drie laatstgenoemde ploegen streden vorig seizoen samen met Bocholt in de play-offs nog om de landstitel.

Na een statistisch gezien uitstekende seizoenstart, met de maximale 8 punten uit 4 wedstrijden kan Bocholt nu dus haar borst nat maken. Het eerste gaatje in de stand is weliswaar geslagen maar nummer 4 Sint-Truiden volgt de top van de rangschikking op slechts 2 punten. De Truienaren verloren enkel van Antwerpen, met slechts 2 doelpunten verschil (21-23) en hadden in de confrontaties met Waasmunster en Gent beduidend minder moeite om tot een overwinning te komen dan Bocholt. Bovendien valt de verplaatsing naar Sint Truiden Bocholt traditioneel gezien zwaar, gemakkelijke wedstrijden zijn het zelden. Ook vorig seizoen, toen Sint Truiden onderin bivakkeerde boekte Bocholt een moeizame zege (27-31).

De komst van Sara Marteleur en de terugkeer van Sarina Leenen betekenen een enorme kwaliteitsimpuls voor de ploeg die met Eveline Claessens sowieso al behoorlijk wat scorend vermogen in huis had. Sint-Truiden zal zich in tegenstelling tot vorig seizoen tot de laatste speelronde mengen in de strijd om een play-off ticket. Bocholt is dus gewaarschuwd en kan aanstaande zondag alle steun gebruiken!

De aanvang op zondag 23 oktober is om 17u30.