Bekersprookje dames onnodig ten einde

De kans op een tweede bekerfinale in twee jaar tijd is voor de dames van Bocholt gisteravond in rook op gegaan. In Sint-Truiden leed Bocholt een onnodige en geflatteeerde nederlaag (32-25)
Daarmee bleef de revanche voor de competitienederlaag eerder dit seizoen nog even uit. Wellicht gesterkt door de hooghartige commentaren in de krant begon Bocholt nog sterk aan de ontmoeting. Sint-Truiden had geen antwoord op de dekking van Bocholt en aanvallend creërde Bocholt, met name op de linkerkant, een veelvoud aan kansen. Langzaam maar zeker liep de voorsporong op, tot een maximum van 5 doelpunten (4-9). In de laatste 10 minuten van de eerst helft zakte het spelpeil echter naar een bedenkelijk niveau waardoor Sint-Truiden zelfs met een voorsprong kon gaan rusten (14-11). Na de pauze kabbelde de wedstrijd in eerste instantie voort met dezelfde marge op het scorebord, tot Bocholt omschakelde naar een andere dekkingsvorm en meer grip kreeg op de schutters van Sint-Truiden. Bocholt pakte het momentum en naderde tot 2, met kansen op de aansluitingstreffer. Euvel aanvallend bleef echter het feit dat zelfs de mooiste, open kansen geregeld onverzilverd bleven waardoor de échte aansluiting uitbleef. In de slotfase nam Bocholt alle risico's, dat betaalde zich niet uit en Sint-Truiden kon uitlopen naar een ruime overwinning.
Het treffen werd overigens uitstekend geleid door het arbitrale duo Beckers-Begon.