Achilles Bocholt wint ook laatste competitieduel

De laatste speelronde van de reguliere competitie bracht Achilles Bocholt tegenover Hubo Initia Hasselt. Na de nipte uitoverwinning (24-25) werd een spannende wedstrijd verwacht, maar niets was minder waar. Bocholt wist in het middendeel van de eerste helft een ruime voorsprong te nemen, welke in de loop van de  wedstrijd werd uitgebreid. Hasselt kon alleen in beide beginperiodes van de wedstrijd volgen en keek 20 minuten voor het einde van de wedstrijd al tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Eindstand: 39-27. Hierdoor hebben de dames hun ongeslagen status behouden en gaan als koploper de play-offs in!

Beide teams kwamen vliegend uit de startblokken en wisten elkaars dekking in de eerste 10 minuten veelvuldig te slechten. Bocholt was de eerste die haar verdediging op orde kreeg, wat leidde tot technische fouten aan Hasseltse kant en daarmee makkelijke doelpunten via tegenaanvallen. Hasselt wisselde in de 1e helft vaak van dekkingsvorm maar wist geen vat te krijgen op het collectief sterk spellende Achilles. In sneltreinvaart werden de goals gemaakt en dit leidde tot een 20-13 ruststand.

Vanuit de rust probeerde Hasselt terug te komen in de wedstrijd en na 3 goals op een rij was de kloof nog 4 doelpunten in Bocholts voordeel. Bocholt liet het echter nooit spannend worden en nam gedecideerd over. Na 40 minuten handbal was de voorsprong gegroeid naar 8 doelpunten en daarmee de wedstrijd beslist. Iedere speelster die bij Achilles het veld betrad deelde mee in de spelvreugde en nam haar taken gedisciplineerd waar. Dit leidde uiteindelijk tot de 39-27 eindstand.

“Ik heb een heel leuk nagevoel bij de wedstrijd. Ik denk dat wij vanaf het begin als ploeg op het veld stonden en meer wilde winnen dan zij. We hebben gedurende het seizoen voornamelijk 6-0 verdedigd en zijn nu omgeschakeld naar een 5-1 dekking, dit was ook de ideale wedstijd om dat nog te oefenen. Daarmee gingen er wel een aantal dingetjes fout in de eerste helft die we achteraf wel hebben kunnen opvangen.”, aldus Edel Robyns, die met 13 doelpunten topscoorder was van de wedstrijd.

Robyns: “We hebben zowel de eerste als tweede helft een klein dipje gehad waarin we iets minder geconcentreerd waren. Ook bij het veranderen van hun dekkingsvorm werd het even zoeken, maar we hebben dat keer op keer als ploeg opgevangen. Ieder individu heeft zijn taken uitgevoerd en we hebben gedurende de hele match collectieve snelheid gebracht.”

Bocholt neemt als koploper van de competitie 4 punten mee naar de play-offs, waarin Sint-Truiden, Femina Visé en Initia Hasselt de tegenstanders zullen zijn. In het weekend van 2 en 3 maart staat de eerste speelronde hiervan op het programma met als tegenstander HB Sint-Truiden, zodra de juiste datum en het tijdsstip vast staan, zal deze worden gecommuniceerd.

Robyns: “In de play-offs begint alles vanaf 0. Elke match moet opnieuw gespeeld worden. De overwinning tegen Hasselt geeft ons wel en goed gevoel, vertrouwen om de play-offs te starten en weten dat snelheid onze troef is tegen elke ploeg. De eerste match is onmiddellijk tegen de nummer 2, Sint-Truiden. Dat wordt sowieso een pittig en moeilijk; alles ligt zo dicht op elkaar dat het van details en concentratie gaat afhangen. Ik denk dat vooral de ploeg die het meeste wil gaat winnen. We hebben bewezen dat we van iedereen kunnen winnen, nu als team blijven spelen en dan gaat het lukken om de finale te halen.”