Achilles Bocholt bekert verder!

Een bekerwedstrijd heeft altijd wel iets speciaals en zeker midweek. De supporters werden deze keer niet verwend met mooi handbal, zelfs na een slechte wedstrijd wist Achilles Bocholt de overwinning binnen te halen. Zo bekert Bocholt verder en kennen we aankomende donderdag onze tegenstander in de halve finales.

De Beule mocht de score openen voor Hasselt. Brecht wist echter snel tegen te scoren. Clem stond er vanaf de eerste minuten door een tegenaanval van Kelchtermans te stoppen. Toch was het opnieuw De Beule die Hasselt op voorsprong bracht. Vervolgens was het Serge die de bordjes terug gelijk hing. We kregen een redding van Clem en Brecht die ons op tegenaanval een eerste keer op voorsprong bracht na een knappe assist van Damian. Na bijna 10 minuten wedstrijd bracht Damian ons terug via strafworp op voorsprong en in ondertal scoorde Damian weer een knap doelpunt: 5-3. De eerste time-out van Hasselt bracht voor hen een oplossing, want Hasselt kon 3x op rij scoren: 5- 6. Lang moest Bocholt echter niet achtervolgen, Quinten zorgde voor de 6-6. Opnieuw kon Hasselt 3 doelpunten uitlopen na enkele missers aan Bocholter zijde. Tijd voor Bart om een time-out te nemen na bijna 20 minuten wedstrijd. Roel en Serge konden milderen tot Meulders het verschil weer naar 2 bracht. Quinten en vervolgens Brecht op tegenaanval zorgden opnieuw voor een gelijke stand: 10-10. Meulders mag te gemakkelijk de 10-12 op het scorebord zetten. Quinten en opnieuw Brecht (tegenaanval na een assist van Damian) maakten er 12-12 van. De Beule bracht Hasselt nog op voorsprong maar Serge zorgde voor de 13-13 aan de rust.

Bocholt kwam goed uit de kleedkamers, Ruben zorgde voor de 14-13. Gevolgd door opnieuw een doelpunt van Brecht op tegenaanval: 15-13. Was de trein dan toch vertrokken? Nee dan toch niet… het bleef stuivertje wisselen. Eerst kwam Bocholt op voorsprong en beende Hasselt bij en andersom. Op het kwartier kon Bocholt een eerste kloofje slaan onder meer door doelpunten van Roel en Damian (strafworp). Na de time out van  Hasselt scoorde Abadie nog de aansluitingstreffer (22-21). Maar het was Roel die met een knap doelpunt de overwinning inzette. Gevolgd door opnieuw een doelpunt van Brecht. Met nog 10 minuten op de klok vond Bart het tijd om zijn team nog wat bij te sturen. Quinten en Serge brachten het verschil naar 4 doelpunten na opnieuw een knappe redding van Clem. Hasselt krijgt dan nog een strafworp. Abadie krijgt de bal echter niet voorbij Stef! Brecht mocht met een draaibal het verschil op 5 doelpunten brengen: 27-22. Thomas bedankte voor zijn invalbeurt ook met een doelpunt. De Beule probeerde nog even, maar het laatste doelpunt was voor Serge. Eindstand in dit bekerduel: 29-23!

Het was niet mooi, het was niet goed, maar de overwinning telt. Benieuwd wie onze tegenstander wordt in de halve finale. Vandaag worden de andere kwartfinales afgewerkt en donderdag vindt de loting plaats. Alle aandacht nu terug op het burenduel van aankomende zaterdag. Zaterdag ontvangen we in De Damburg Sporting Pelt! De heren kunnen dan ook de steun van de supporters zeker goed gebruiken. Supporters op post. Forza Bogget!